Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckoinformation vecka 47.

Lyckostjärnan, bokstavsresan och gosedjursdag!

Hej alla hem!

Nu har kylan kommit på allvar och vi ber er se över barnens förråd av överdragsbýxor, mössor och vantar.

På matematiken har vi spelat minibingo med tärning, tränat siffrorna och ordningstal.

Denna vecka har vi startat arbetet med vår alfabetsresa eller veckans bokstav. Vi packade en väska med bl a en Orm och en Osthyvel. Vi reste till Oslo tillsammans med Olivia och Olle och väl framme smakade vi på Ost. Vi har även pysslat ringlande ormar och färglagt mandalas.

I svenska arbetet har vi börjat med Lyckostjärnan som är ett läromedel med berättelser för högläsning. Man bearbetar det lästa på olika sätt genom samtal och diskussioner för att få fördjupad förståelse för berättelsen. Vi kommer att följa Asta, Bea och Cesar under tolv kapitel.

I torsdags hade vi sångsamling tillsammans med FA och FB. Det blev en del julsånger. Vi har börjat träna på julsånger som vi gärna vill sjunga för er. Torsdagen den 13 december klockan 7,30 är ni välkomna till FC, mer information kommer.

Veckan avslutades med gosedjursdag på barnens begäran. De fick berätta om sina gosedjur i samlingen. Då fick de träna på att prata inför varandra samt att lyssna. Vi lade dom i längdordning (så fick vi in lite matematik också). Sedan fick de rita av dem samt skriva/rita om dem i en liten bok. Denna dag var mycket uppskattad av barnen!

Nästa vecka har vi gymnastik på onsdag 28/11, glöm inte gymnastikkläder och handduk. Sista tillfället för gymnastik under höstterminen är fredag 7/12.

Vi påminner om att fylla i formuläret angående jullovet, senast den 30 november.

Julavslutning denna termin är det fredagen den 21 december. Eleverna börjar traditionsenligt klockan 07:45 för gemensam tomteparad. Alla klasser slutar kl 13:00. Fritids är öppet som vanligt på eftermiddagen för dem som har anmält behov av omsorg

Trevlig helg önskar

Lotta och Marina

Lyckostjärnan

Alfabetsresan med bokstaven Oo.

Matematik.

Redaktör:
Marina Söderström

Publicerad:
fredag 23 november 2018
Senast uppdaterad:
fredag 23 november 2018