Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckoinformation vecka 42.

Höstfärger, matematik och långa/korta ord.

Hej alla hem!

Veckan inleddes med en promenad till skogen där vi gruppvis hade skattjakt på höstens färger. Det är fantastiskt vackert i skogen just nu. Vi hittade lite kantareller denna gång också. Vi har avslutat vårt svampprojekt med en gemensam svampsskogsutställning.

I svenskan har vi avslutat arbetet med sammansatta ord och börjat att jämföra långa och korta ord. En sak som är liten kan ta lång tid att säga (har många ljud) och en stor sak kan ta kort tid att säga.

I matematiken har vi använt tärning och arbetat med antal och siffror. Barnen har fått träna på koppla ihop antal med rätt siffra. De har även fått spåra siffrorna på papper.

Vi har i halvklass samarbetat då vi gjort ett barn i pappersform. Ett barn fick ligga på ett stort papper och ritades av. Sedan hjälptes vi åt att färglägga. Dessa “barn” döptes till Molly och Kaj. Vi kommer att arbeta mer med dessa under nästa vecka då vi kommer att arbeta med FN och Barnkonventionen.

Veckan avslutades med ett gymnastikpass med Sara. Gymnastiksalen var fylld med olika stationer. Varje station symboliserade ett djur, vi drog kort och djurbilden på korten styrde vilken station man skulle göra. Veckans bästa! Tyckte många av barnen.

På fritids har vi gjort ljuslyktor som kan beskådas onsdag den 24/10 kl 18:00-19:00. Då är ni varmt välkomna på vår ljusfestival. Lyktorna kommer stå uppställda mellan idrottshallen och fotbollsplan. De symboliserar hopp, ljuset, barnen, framtiden och allas lika värde.

På onsdag nästa vecka har vi fadderdag då vi kommer att arbeta i tvärgrupper med andra klasser i skolan.

Nästa vecka har vi ingen gymnastik.

FC/ Skraken kommer att få en student från Stockholms Universitet som studerar till Grundlärare med inriktning mot fritidshem. Hon kommer vara hos oss under olika perioder under läsåret.

Trevlig helg önskar

Lotta och Marina 

Matematik

Långa och korta ord.

Vår svampskog

Redaktör:
Marina Söderström

Publicerad:
fredag 19 oktober 2018
Senast uppdaterad:
fredag 19 oktober 2018