Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckoinformation vecka 4.

En vecka med skiftande aktiviteter och temperaturer!

Hej alla hem!

Vi har haft tema vinterfåglar den här veckan. Vi inledde med att promenera till fågeldammen vid Trälhavet och hälsade på änderna som bor där. Vi har tittat på filmer samt talat om hur fåglarna överlever vintern. Vi har tillverkat domherrar som hänger så fint i fönstret.

På svenskan denna vecka har vi talat om motsatser, första ljudet i olika ord samt använt Bornholmsappen på våra Ipads.

Matematiken har vi repeterat förra veckans övningar med tiokamrater samt arbetat med geobräde.

På onsdagens gymnastiklektion med Karin använde vi ärtpåsar och lekte fryskull (passande denna vecka). Det är fortfarande många som inte har med sig ombyte och handduk. Nästa idrottspass är fredag den 1 mars.

Veckans ljud var Ss, väskan var packad med saker på Ss. Vi gick på Ss-jakt i rummet samt skrev upp massor med saker som börjar på Ss och ritade snöflingor efter instruktion.

På torsdagen hade vi gemensam sångstund med övriga förskoleklasser. Vi har pratat om våra adresser, ritat av våra hus samt tittat på husen på Google Earth.

Vi påminner de som inte har lämnat in underlaget för utvecklingssamtalet (pappret med de glada och ledsna gubbarna). Vi behöver underlaget för att kunna förbereda oss inför samtalet. Har ni tappat dem får ni ett nytt av oss. Samtalet äger rum som tidigare meddelat måndag den 4 februari samt onsdagen den 6 februari. Välkomna tillsammans med era barn på de tider som tidigare aviserats

Trevlig helg önskar Liselotte och Marina.

 

Veckans bokstav: Ss

Redaktör:
Marina Söderström

Publicerad:
tisdag 29 januari 2019
Senast uppdaterad:
onsdag 13 mars 2019