Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Information vecka 21

Sommarvärme (som försvann) och brandstationsbesök.

Hej!

Så kom och försvann sommarvärmen! Vi inledde veckan med att promenera till karusellparken vid Bergsättravägen, vi använde luppar och undersökte insekter och växter.

Tisdagen Brandstationsbesök blev en succè. Det märks att barnen börjar bli vana vid bussutflykter mm. De skötte sig exemplariskt till, under och från besöket. Barnen var väldigt nöjda efteråt och brandmännen hade ordnat det väldigt bra. Vi fick se en film om brand, krypa i en röktunnel, använda brandslangen, titta i en brandbil samt ambulans. Vi avslutade med att åka i stegbilens korg. Vilken utsikt och vilken hisnande känsla i magen (“man såg ända till McDonalds!”). Under veckan har vi fortsatt att prata om brandsäkerhet genom arbetsmaterialet “Ellie och Jonas lär sig om eld”.

Vi har haft vårt näst sista idrottspass då vi lekte drakmamman, toakull och tunnelkull. Sista tillfället för idrott är onsdag den 5 juni.

På matematiken har vi repeterat tiokompisarna på olika sätt och i svenskan har vi arbetat vidare med våra böcker i Book Creator.

Nu är det inte mycket kvar av terminen. Programmet för avslutningen den 12 juni har kommit, se hemsidan.

Glöm inte att smörja barnen med solkräm på morgonen då vi är ute mycket. Nu när sommarvärmen äntligen har kommit märker vi hur varmt det blir i klassrummet och på skolgården. Lämna gärna en vattenflaska i korgen i hallen. Vädret skiftar och varierar väldigt fort så barnen behöver fortfarande regnkläder på skolan.

Nästa tisdag (28/5) är det dags för utflykt igen. Vi ska till Länsmansgården i Skånsta. Denna gång tänkte vi att barnen skulle ta med egen lunchmatsäck, inga sötsaker eller kakor. Om ni inte kan ordna matsäck, vänligen meddela oss senast fredag 24/5. Barnen behöver ryggsäck att bära matsäcken i samt en vattenflaska.

Ni har fått information angående årskurs 1 via mail på adresser som finns på Dexter om ni inte fått det meddela oss.

Trevlig helg önskar Marina, Liselotte och Jeanette

Intressant med luppar.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 24 maj 2019
Senast uppdaterad:
fredag 24 maj 2019