Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Information vecka 19.

En KONST-ig vecka!

Hej.

Vi har haft en KONST-ig vecka och då tänker vi inte bara på vädret. Denna vecka har vi nosat på vad konst är, att man kan uppleva konst på olika sätt. Det finns inga rätt eller fel. Eleverna har fått se kända konstverk (bland annat - “den gråtande kvinnan (Picasso) och Mona Lisa (Da Vinci)). De har fått i uppgift att måla av ett foto med vattenfärg och sedan rita av samma foto med enbart blyerts. Kom gärna in och titta på våra konstnärers alster! Vi har även gjort självporträtt genom att ta en selfie med Ipad och sedan rita av bilden med blyerts.

I skogen i måndags plockade vi med oss varsin pinne som vi har skapat en figur av, en kompispinne. Denna figur kommer vi fortsättningsvis använda i undervisningen på olika sätt.

Under veckan har vi genomfört kommunens enkät “med målen i sikte”, det är skolförvaltningens uppföljningsmodell för Trygghet, Delaktighet och Undervisning i kommunens skolor. Resultatet ger ett underlag för att utveckla och stärka vår verksamhet.

På idrotten lekte vi Drakmamman (se bild). Nästa tillfälle för idrott är den 22 maj.

På tisdag den 14:e är det fritidshemmets dag 14.00-15.30 vid Äppelgården, se anslag i hallen. Hämtar ni innan 15.30 är vi vid Äppelgården.

Trevlig helg önskar Marina, Liselotte och Jeanette.

 

Bilder att reflektera över.

Stilleben

Samma bild annan teknik.

Våra kompispinnar.

Drakmamman på idrotten.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 10 maj 2019
Senast uppdaterad:
fredag 10 maj 2019