Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

veckobrev vecka 40

Hej alla föräldrar!

Skogen, hösten, björkträd och lite svamp

Nu följer vi årstiden med alla sina fina färgskiftningar! På vår utedag i måndags kollade vi in björkträdens löv som nu börjar övergå i gult och brunt från det gröna. Vi lärde oss också att känna igen björkstammarnas bark i vitt, svart och grått. Se barnens fina bilder av björkträd i klassrummet! I skogen hittade vi också svamp... några små Trattkantareller...och massor av andra svampar som vi inte känner igen, och därför inte plockar.

Temabokstav, läxa och sin första namnbokstav

Tack för alla roliga S-ord ni hjälpt barnen med under veckan! Tavlan blev full. Vi behåller S som temabokstav ett tag till och fortsätter träna på s-ljudet. Med sax och tidningar har vi gjort s-ordscollage. Vi fortsätter bokstavsarbetet med att dekorera våra namnboktäver av kartong.

Svenska

Språkleken har handlat om meningar en tid, och denna vecka har vi pratat om ord. Att en mening består av ord som berättar om vem som gör eller har något eller vad som sker. Vi har räknat ord i meningar för att lära sig urskilja orden från varandra samt pratat om vad som händer om orden byter plats!

Matematik

Ämnet har varit kategorisering.... barnen har parat ihop och uteslutit olika saker ur en grupp och ideerna har varit både många och kreativa! Exempel på vad barnen delade in i grupper är färg, form, material, växer / växer inte, kläder, leksaker, mjukt/hårt och mycket mer.

Kompissamtal och "Kompis"- böckerna

I halvklass har vi läst om Kanin, Igelkott och de andra djurbarnen som på sin förskola stöter på olika dilemman i sin vardag. De senaste böckerna handlade om att Samarbeta samt Lyssna och kom överens. Tidigare läste vi Vänta på sin tur och Prata om det. Till varje bok har barnen i grupp en pratstund där de drar paraleller till egna erfarenheter eller kommer med förslag hur man kan lösa en del av de problem som kan uppstå i en grupp. Vi fortsätter att arbeta med samtalsgrupper för att stärka gruppen och skapa trygghet i klassen.

Magganloppet 2019

Tisdag den 8/10 ska hela skolan springa (man får gå om man vill) ett lopp, 1,2 kilometer långt. Barnen behöver ha bra skor och bekväma kläder, ingen dusch eller handduk med. Mer information om springloppet finns på skolans hemsida.

Förskoleklassernas sångsamling

Onsdag 9/10 träffas FA, FB och FC på Skraken för en gemensam sångstund. Dessa sångsamlingar återkommer några gånger till under läsåret.

Trivselenkät

Under vecka 41 och 42 gör vi en enkät med trivselfrågor för varje barn i skolan. Enkäten är gjord av skolans Ttrivselteam.

Klassfest!

Fredag den 18/10 har klassföräldrarna bjudit in till en klassfest på Skraken! Inbjudningskort hänger i hallen.

Trevlig Helg!

önskar

Irene och Lotta


 

 


 

 

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 4 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 4 oktober 2019