Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Information FC/Skraken vecka 38

veckobrev vecka 38

Hej FC/ Skraken!

I måndags hade vi "utedag" och gick på en riktig tur till skogen! Vi hittade en fin plats att äta vår frukt på och kunde sedan utforska miljön runt platsen som vi kallar "basläger 3"... Där växte blåbär och lingon som barnen mumsade på och vi kunde smaka på Stensötans lakritsliknande rot!

På tisdagen var det teaterföreställning i vår idrottssal, om trafik och miljö.

Matematiken handlar nu om mönster. Vi har ordnat mönster med färger och ljud från handklapp och stamp!

I veckan har vi också pratat om regnbågar, om dess färgordning och att det är solljus som reflekterar vattendroppar i luften, att regnbågen inte går att ta på och att ingen skattkista med guld går att finna vid dess ände! Barnen målade sedan fina regnbågar med oljepastellkrita och vattenfärg. Titta gärna in i vårt klassrum för att beskåda de fina regnbågarna!

Då Lotta varit sjuk några dagar denna vecka har vi haft hjälp av olika vikarier under dagarna. Ni har kanske mött både Afla och Mats-Göran vid hämtning eller lämning på Skraken. Mats-Göran har haft gitarren med sig och vi har fått härliga sång- och musikstunder.

Idrotten började med lite olika kull-lekar som uppvärmning, därefter blev det stationer med hopprep, bollar och rockringar. barnen är så duktiga att ta instruktioner och det är glada miner hela tiden under idrottslektionen! Tänk på att gärna ha ombyteskläder och handduk i en separat påse, då handduken blir blöt efter duschen, samt att de slipper bära hela ryggsäcken med till idrotten.

Under nästa vecka träffas vi för utvecklingssamtal. Tiderna sitter i vår hall samt att de mailades till er tdigare. Barnen är inte med i höstterminens samtal (däremot deltar de i vårterminens samtal) och vi kommer att sitta i ett rum som kallas Ugglerummet här på skolan. Ugglerummet ligger i samma studiehall som Skrakens klassrum, det går bra att använda vår ingång. Samtalen fokuserar inte på kunskapsbiten , då detta känns för tidigt än, vi pratar mer om trivsel, hur inskolningen gått samt kamratbiten under detta första samtal. Välkomna!

 

Med vänliga hälsningar

Irene och Lotta

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 20 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 20 september 2019