Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 41

Höstlöv och jogging !

I måndags blev det en långpromenad till Bokskogen där vi kollade in gamla Ekar och stora Bokträd! På vägen dit kunde vi plocka höstlöv i vackra färger som sedan lades i press på skolan. De pressade löven ska barnen få sätta in i sin Naturbok. Lövträd som vi nu har övat att känna igen är Björk, Asp, Lönn, Ek och Bok. Under utedagen åt vi vår frukt i Sabelbackens lekpark och hann också leka där en stund. Det blev en härlig start på veckan!

Magganloppet

På tisdagen sprang hela skolan Magganloppet. Rundan är 1,2km och flera av barnen i Fc sprang 2 varv! Tillsammans gjorde klassen 37 varv! Det var ingen individuell tävling, men varje klass skulle tillsammans komma upp i så många varv som möjligt under en viss tid.

Svenska

I språklek har vi lagt meningar med hjälp av "ordlappar" för att förstå att en mening är uppbyggd av ord samt övat in läsriktningen. Vi har också läst en berättelse där olika djur illustrerats med ljud och figurer.

Vidare har läsförståelsesvenskan handlat om en nalle, kallad Hickeman som är det andra kapitlet i Lyckostjärnans arbetsbok. Vi följer upp berättelsen med textsamtal i halvklass och i nästa vecka kommer det hem en liten läxuppgift om barnens egna gosedjur. Vi fortsätter också med textsamtal genom de små kompisböckerna som rör etiska dilemman för att förebygga och hålla kvar en god och trygg stämmning i klassen.

Matematik

Alfonsdockan hälsade på med sin guldlåda full av "mattesaker" att räkna... men han räknade slarvigt(!) och barnen kunde rätta till räkningen... Det nya kapitlet i matematiken handlar om mängder, antal och talmönster.

Trivselenkäter

Skolans Trygghetsteam har skickat ut en enkät till alla elever på skolan. Vi gör den individuellt med varje barn i vår klass under denna vecka och nästa. Frågorna rör trivsel och trygghet såväl under skoltid som på fritids, om lokaler i skolan, skolgården, kamrater, andra elever och personal. Svaren som skickas till Trygghetsteamet är anonyma.

Fluortanten kommer!

På måndag 14/10 får vi besök av en tandsköterska från Folktandvården i Åkersberga. Hon kommer att prata om matvanor och tandborstning med barnen. Tänder brukar vara ett kärt samtalsämne bland 6-åringar med sina lösa mjölktänder, så vi ser fram emot fluortantens besök! Men det blir ingen fluorsköljning! Vår utedag blir på tisdag istället för måndag i vecka 42.

Årstid och klädsel...

Det börjar bli både kallt och lite blött och lerigt ute. Vissa dagar är galonbyxor ett bra klädval till raster och utevistelse, men ibland passar det bättre med ett par skalbyxor eller typ kraftigare jeans. Skicka gärna med något lämpligt överdrag eller byxor att byta om med för utelek och innelek.

 

Trevlig Helg!

Irene och Lotta

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 11 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 11 oktober 2019