Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

FC/ Skraken vecka 37

Hej, här kommer veckans informationsbrev

Denna vecka har vi haft rönnbär och rönnträd som tema. Titta gärna på våra fina halsband av både rönnbär och nypon som nu hänger i fönstret!

Vi har också börjat jobba i halvklassgrupper med svenska och matematik, Igelkottsgruppen och Sälgruppen.

I måndags var det en utrymningsövning för hela skolan... det tjöt högt i byggnaden och vi gick ut till vår uppställningsplats på skolgården. Allt gick mycket bra!

Svenskalektionerna handlar fortfarande om rim. Barnen har gjort egna "rimsnurror" att ha i sin låda. Att öva sig att komma ihåg och minnas en instruktion gjorde vi genom en rolig minneslek där skratten var många och hjärtliga! Vi har också läst Lyckostjärnans första avsnitt och textsamtalat till detta.

Speciallärare Wiveca har besökt oss och varit med under ett par lektioner för att se hur vi jobbar och för att bekanta sig med barnen.

På idrotten var det olika lekar som banankull och "Golvet brinner"... sedan avslappningleken "koka spagetti". Vi har idrott varje torsdag. Barnen behöver en särskild påse för ombyteskläder och handduk, för att slippa blöt handduk i den vanliga ryggsäcken efter idrotten. Idrottslektionerna börjar alltid med ombyte och avslutas med dusch.

Så fortsätter alla fina berättelser om sommarminnen genom barnens stenar!

Fyll gärna i föräldratelefonlistan i vår hall, som finns för att ni föräldrar ska kunna nå varandra om barnen exempelvis vill leka efter skolan.

Helgen som kommer är Avlusningshelg... vi har inte haft något fall av löss ännu i klassen, men var uppmärksam och kontrollera ditt barn regelbundet. Se mer information om "avlusningshelgen" på avlusningsdagarna.se

Lite om nästa vecka...

Måndag vecka 38 går vi till skogen under vår "utedag".

Tisdag 17/9 ser vi en teaterföreställning i vår idrottssal som handlar om trafik.

Omfotografering (porträttbild för de som var sjuka ) sker också under tisdagen vecka 38, samt att elevråds- och matrådsrepresentanter blir fotograferade.

Slutligen, en liten extra påminnelse att lämna BVC-journalerna till skolhälsovården (för er som inte redan gjort det)!

Trevlig helg!

/ Irene och Lotta


 

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 13 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 13 september 2019