Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 7

Författarbesök, syv-vecka och vänliga veckan med alla hjärtans dag!

Hej!

Denna veckan har vi pratat och lärt oss om Yrken (SYV). Läxan var ju att ta reda på vad arbetar dina föräldrar med. Vi har även ritat och berättat om, vad vill du arbeta med när du blir stor, det har blivit fina och intressanta diskussioner. Många blivande poliser, hundskötare och frisörer har vi klassen. Vi har sett på små filmer från UR, om barn som prövar olika drömjobb som läkare, hotellstädare, rymdforskare, hundskötare, präst och många fler.

På tisdag förmiddag hade vi besök av Åsa Karsin som arbetar som barnboksförfattare och illustratör, hon läste ur sina böcker om "Lilla Lena", där varje bok berör ett yrke. Till varje bok hade Åsa med sig en "väska" med innehåll som vi fick leka med, doktorsväska, polisväska, frökenportfölj, sportstjärnapåse och frisörpåse. Det blev en härlig stund med olika roll-lekar.

Vi tog en promenad och långrast under onsdagen för att leka på Kolgärdet i solen. Det var så längesedan vi var där och det var torrt och fint i slänten där vi också åt vår frukt.

Vi har haft alla hjärtans dag med olika pyssel. Det tillverkades kort och fina hjärtantavlor, bakgrunden med vattenfärg som tussades med svamp och hjärtat med fiberpennor och färgpennor i olika mönster. De pryder nu vår vägg i klassrummet. Pratat om vikten av att vara en bra kompis, hur gör man då? Det blev många vänliga ord och handlingar, så vi har varit extra snälla och hjälpsamma mot varann denna "vänliga veckan". Vi kom fram till att det är inte så svårt och det blir så trevligt, man blir glad också.

Vi har arbetat på med svenska och matematik i halvklass som vanligt och bokstavsljudet P med ljudjakt och filmen "bästa bokstaven". I abc-boken ritade och skrev vi polis, präst och pilot.

Nästa vecka på måndag, startar vi veckan med en gemensam utedag alla förskoleklasser, vi ska ha "vinterspel" med olika stationer och blandade grupper på vår gård.

Idrott på onsdag med Karin, glöm inte ombyte och handduk!

Trevlig helg från oss i förskoleklassen B.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 15 februari 2019
Senast uppdaterad:
fredag 15 februari 2019