Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 15

Snart är det påsk...

Snart är det påsk men denna vecka behövdes vinteroverallerna igen då det har blåste kallt och även kommit lite snö.

Måndagen inledde vi med berättarsamling. Eleverna har utvecklat sin förmåga att återberätta (om sin helg) och de har även blivit duktigare på att lyssna på varandra och ställa adekvata frågor. Dagens No handlade om videung, de små bladknopparna på sälgen. Vi lyssnade på den gamla visan Sov du lilla videung och läste om videung i faktaboken. Ute på gården listade vi ut vilken sälg som var hanträd resp. hon träd utifrån dess färg på knopparna. Vi klistrade in videungsbilder i våra NO-böcker.

I tisdags började vi sy äggvärmare. Efter att ha sytt handdockor och broderat dukar är nu eleverna i klassen riktigt duktiga på att hantera nål och tråd.

På onsdagen var det idrott med Carina då Karin var till simhallen med skolans äldre eleverna. Som uppvärmning gjorde vi Miniröris. Därefter tränade vi programmering i en robotlek. Eleverna fick instruera varandra om hur många steg de skulle gå i rockringarna, vrida åt något håll och hur många steg de därefter skulle gå för att nå ett föremål. Denna aktivitet tränar förmågan att tänka teoretiskt och ur ett annat perspektiv än sitt eget. Dagens påskpyssel var att dekorera äggformer med pappersremsor i olika färger. Härligt att se hur olika allas ägg blev! Dagens bok hette ”Tuppen och hönan i hasseldungen”. En upprepande-saga som både roade och väckte frågor.

I torsdags fick vi se lågstadiekören uppträda med musikalen Finns det spöken?” Uppskattat av många elever i klassen. Vi såg faktafilmerna: ”Ellens gård-Höns!” samt ”Hönan och ägget”. Boken ”Fyra hönor och en tupp” roade under fruktstunden. Vi pratade om Maj-blomman som from. idag finns till försäljning. Att den är till för barn som är fattiga i Sverige idag och säljs av äldre elever på vår skolan. På eftermiddagsrasten blev det en lustfylld stund med utegympa. Vi stod i planka, gjorde situps, joggade och satt i jägarvila mm. Allt utifrån elevernas förslag och tidigare kunskaper. Det var så härligt att uppleva all rörelseglädje!

Fredag fortsatt påskpyssel med dekoration av alla fina äggvärmare som nu är klara att hålla äggen varma på påskbordet. Det blev även tid till att färglägga påskkort.  Dagens bok blev Pettson-boken ”Tuppens minut”. Vi passade även på att i förväg fira två klasskompisar som fyller år under påsklovet.

Trevlig helg och trevligt påsklov till er alla!

Påskpyssel

Påskpyssel

Utegympa

Rörelseglädje

Böcker

Veckans läsning

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 12 april 2019
Senast uppdaterad:
fredag 12 april 2019