Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 12

Vår i fönstren!

Hej!

Denna vecka startade med att vi gick en promenad till Kolgärdet, det blev en härlig förmiddag med mycket lek och samvaro.

På tisdagen hade vi en lektion i vårt fina skolbibliotek med Ann-Christin, det blev en sagostund om monster med fina och lite läskiga diskussioner och vi lånade nya böcker till klassrummet.

I våra halvklasser har vi i svenskan arbetat med att lägga till och ta bort ljud i ord och då fått nya ord som lås blir blås bara man lägger till ett b. Vi har även fortsatt med att räkna bokstavsljud i ord, kopplat ljudet till hur bokstaven ser ut. Det är flera som knäckt läskoden och det börjar även att skrivas en hel del. Det skrivs listor, brev, meddelanden och skyltar, så kul. Alla är med och vi ljudar tillsammans och lär av varandra. Vi har lånat ännu mer "läsa lätt böcker". Vi har arbetat med ljudet Jj som i jordgubbe och haft ljudjakt förståss. Befäst allt i vår abc-bok.

I matematik/teknink har det tillverkats egna tärningar genom att klippa, färglägga, vika och limma ihop. De ska användas till kommande lektioner. Det har även abetats med siffror, antal och 5 staket, både praktiskt och på arbetsblad.

Vi har gjort tulpaner för nu vill vi ha vår, det blev fina rabatter i våra fönster.

Ännu en 7-åring har firats med sång och födelsedagsbok.

På idrotten med Karin blev det en hinderbana till allas stora glädje, full fart i hallen och som uppvärming lektes olika kull-lekar.

Vi har "ROCKAT SOCKORNA" och på så sätt hyllat att olika är bra och allas lika värde och rättigheter.

Vi hade sångsamling inne på Skraken alla förskoleklasserde i torsdags och sjöng både vinter och vårsånger tillsammans.

Nästa vecka är det idrott på fredag.

Under nästa vecka har vi TEMA "Mina 5 sinnen" då kommer vi att lära oss ett sinne om dagen, syn, hörsel, lukt, smak och känsel.

Trevlig helg!

Carina, Pernilla, Maria

Vi klipper tulpaner och får vårfint i fönstren!

Lektion i svenska och matematik!

Skolans fina bibliotek!

VI ROCKAR SOCKORNA!

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 22 mars 2019
Senast uppdaterad:
fredag 22 mars 2019