Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 11

Keramik och Metodverkstad

En vecka så full med aktiviteter att vi inte har hunnit någon veckans bokstav.

I måndags var det andra tillfället för oss att besöka Metodverkstan. Där lektes det med kinetisk sand, ritades med hjälp av drejskiva, lös med ficklampor inne i en mörk koja, lektes i glasskiosken och togs hand om hundar. Programmera roboten Blue-Bot och experimentera med magneter var också roligt.

På tisdagen gick halva klassen till konstnären Anette Nygård (vid Margretelunds-slott). Där fick de arbeta med lera. Alla fick dra varsin lapp med en sinnesstämning som skulle gestaltas på en ansiktsmask. Alla klasser tom åk 3 har gjort denna Skapande skola aktivitet. Alstren ska brännas och därefter hängas någonstans i skolan.

Andra halvklassen var då kvar och spelade Hundspelet (traditionellt tärningsspel)samt kortspelet Högst kort vinner. Båda dessa spel tränar på många sätt den matematiska förmågan. Fortsätt gärna att spela spel hemma!

Onsdag och torsdag var det halvklass-arbetspass med matte och svenska. I matten repeterade vi tärningens gestaltande av talen. Vi fortsatte med att gruppera olika tal med ”5-staket”. I svenskan har det blivit en hel del jobb med ipadsen och Bornholmsappen. Även matteappen King of Math har används en del.

Idag fredag var det dags för den andra halvklassen att träffa Anette Nygård och jobba i lera. Under tiden arbetade resterande elever med olika spel och ipads.

Nästa vecka är det idrott på onsdag.

Trevlig helg till er alla!

Metodverkstad

Metodverkstan

Matte

Spel och "5-staket"

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 15 mars 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 9 april 2019