Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 10

Välkomna tillbaka till skolan!

Hej och välkomna tillbaka till skolan och hoppas att alla haft ett skönt sportlov.

Nu är vi igång igen och alla var så glada över att ses igen. Det pratades och lektes med liv och lust både ute och inne. Vi gick en promenad till Sabelparken som en uppstart efter samlingen i måndags. Det byggdes och lektes i snön. Härligt att vi fick vinter igen, man måste vara positiv. Våren kommer tillbaka vi får ha tålamod.

Vi är igång med våra halvklasser och i matematiken handlar det om talet 5. Vi har delat talet på en mängd olika sätt med hjälp av multilinks, plockisar och spelkort. I svenskan har vi repeterat sista ljudet i ord och även räknat ljud i ord och lärt varandra. Vi ljudar och använder oss av våra bornholmskort, ipaden och arbetsblad.

Vi läser Lasse Maja och sjukhusmysteriet vi återberättar, tänker högt och klurar tillsammans på våra högläsningsstunder.

Veckans bokstavsljud Gg som i glass och guld har vi arbetat med och haft ljudjakt som vanlig, vi slår rekord varje gång nu. Vi har sett bokstavslandet och bästa bokstaven från UR.

Det har varit både elevråd och matråd denna veckan, våra klassrepresentanter har berättat och vi har diskuterat det som togs upp på mötena.

Vi har firat ännu en 7-åring och ritat en födelsedagsbok.

Idag har vi haft idrott full fart i hallen med lekar och rörelse.

Nästa vecka på måndag tar vi bussen till metodverkstan igen, där får vi testa olika tekniker i skapande verksamhet, experimentera samt lära oss programering av robotar.

Vi ska på tisdag och fredag nästa vecka i halvklass, gå iväg till Anette Nygårds keramikverkstad här i Margretelund. Där får vi känna på hur det är att skapa en känsla i lera och tillverka var sin "ansiktsmask". Detta är en av "skapande skola" aktivitetena denna termin. Maskerna kommer pryda våra väggar här på skolan.

Trevlig Helg från oss i förskoleklass B.

Svenska: sista ljudet/bokstaven i ord.

Matematik: bygga och dela upp talet 5.

Så blev det vinter och snö igen!

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 8 mars 2019
Senast uppdaterad:
fredag 8 mars 2019