Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 48.

Nu är det pysseltider!

Hej!

Här kommer information om vad vi gjort under veckan!

Måndag: Veckan startade med målning och tillverkning av adventsljus, uppstart med bokstavsljudet Rr som i robot och mandalan delades ut. Vi gick en promenad till skogen med luppar och letade efter olika sorters lav, lekte lekar och hade skoj.

Tisdag: Vi klippte och klistrade in bilder på fönsterlav i våra naturböcker, ritade en födelsedagsteckning, som blev en bok till ytterligare en 6-åring som vi firade i klassen. På idrotten hade vi tunnelkull och duschkull som uppvärmning. Vi hade stationer med hopprep, rockringar och olika bollar. Full fart som vanligt.Vi gjorde klart våra adventsljus som nu står så fint och lyser tillsammans, man behöver inte vara rädd för att glömma att blåsa ut dem.

Onsdag: Arbetade vi i halvklass, i matematiken handlade det om fler, färre, lika många och subtraktion. I svenskan och läsresan hade vi ljudjakt, spårövningar. I läsförståelse arbetade vi två och två med att göra sagor.

Torsdag: Fortsatte vi med halvklasserna i matematik och svenska, tittade på ”livet i bokstavslandet” från UR, om rrrrrraket. Vi började träna till luciaframträdandet, bestämde sånger och verser tillsammans. Alla kommer att få läsa sista versen tillsammans, några som vill läser i mindre grupp och får då med sig en remsa med versen hem som läxa.

Fredag: arbetade vi i helklass med matematikboken och talet och siffran fem. Vi startade upp med lucka ett i klassens snällkalender från friends. Tände första ljuset och pratade om advent. Tränade på luciasångerna och verserna. Såg första avsnittet i Pelle Svanslös julkalender som vi ska följa varje dag. Vi startade även upp några av våra kommande pysselstationer. Det gjordes vackra glitter/socker ljuslyktor.

Trevlig första advent!

Maria Carina Markus

Ljuslyktor med socker och glitter!

Några av veckans arbetsuppgifter!

Adventsljus av toarullar!

Vi letar med lupp efter olika slags lav.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 29 november 2019
Senast uppdaterad:
fredag 29 november 2019