Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 47.

Vi har varit på bio!

Hej!

Denna veckan startade vi med att ta bussen till centrum för att gå på bio, vi såg Trollvinter i Mumindalen, en film om vänskap. Vi efterarbetade i klassrummet och samtalade om vad filmen handlade om och hur vi upplevde olika händelser i filmen. Många kloka tankar och reflektioner blev det.

I matematiken fortsätter vi med antalsuppfattning, övningar med tärning, delar lika och lär oss begreppet hälften med hjälp av symmetriska former och bilder.

I svenskan har vi arbetat med meningar och ord. Räknat antal ord i en mening, byggt meningar och börjat med stor bokstav och satt punkt. Vi pratar om långa och korta ord, alltså långa ord har fler bokstavsljud än korta ord. Vi har arbetat vidare med bokstavsljudet i som i igelkott och Ihas, sett livet i bokstavslandet och djur med Julia från UR. I läsförståelsen har vi övat ”vad som händer sedan” i en saga, ritat och berättat historiens slut. Här har vi även tränat att återberätta samt i vilken ordning allt händer. Vi har arbetat både i par och i halvklass.

Vi har gått en naturpromenad för att leta och titta efter En-buskar, i naturboken limmade vi in bild och fakta om det vi lärt oss om Enen.

Det har varit matråd och elevråd och våra klassrepresentanter har fört vår talan.

På idrotten var det full fart som vanligt, som uppvärmning blev det fryskull, sen fick man prova på olika slags bollar, studsa och hålla koll på bollen runt i en bana.

Nu har vi startat upp med att brodera dukar, både i klassen på förmiddagen, när man är klar med sin arbetsuppgift och på eftermiddagen på fritids.

Även denna vecka har vi haft sång och musikstund, där vi sjöng vintersånger till gitarrspel.

Nästa vecka börjar vi träna inför lucia med sånger och verser. Några har frågat och vi firar lucia inne på Knipan med ett uppträde, fredag 13/12 klockan 8.00, medtag egen fikakorg så fikar vi tillsammans efteråt, alla är välkomna, vad man vill ha på sig bestämmer ni där hemma, lucia, tärna, pepparkaka, tomte eller stjärngosse. Vi beräkna att vi är klara klockan 9.00, för då ska vi se skolkörens luciatåg.

Stort tack till Er alla som kom på ljusfestivalen!

Trevlig helg, Maria Carina Markus

Vi har varit på bio och sett denna film!

Vi spanar in En-buskar!

Sång och musikstund!

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 22 november 2019
Senast uppdaterad:
fredag 22 november 2019