Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 46.

Bokstavsljudet Ii som i indian och trafiktema!

Hej!

Denna vecka har vi arbetat med trafik. Vi har promenerat i närområdet och lärt oss om trafikvett och trafikskyltar. Vi har haft en en ”busskurs” där vi pratat övat hur man gör och vad som är bra att tänka på när man åker buss med hela klassen. Vi åkte buss och Roslagsbanan till Österskär. Det var ett förslag från en elev i klassen och alla blev så glada när vi bestämde tillsammans att vi ger oss ut och åker och tränar på att åka kommunalt.

Det passar så bra att vi lär oss åka buss, för redan på måndag 18/11, ska vi gå på bio i centrum (Berga teatern) och får då åka buss igen. Vi tar bussen 8.28, så det blir en kort samling innan vi går till busshållplatsen. Skolbion heter "Det är vinter i Mumindalen" och temat är om mänskliga rättigheter.

Vi har haft bokstavsljudet Ii som i igelkott och har arbetat i läsresan, färglagt mandala och samlat ord på i.

Denna veckan har det också varit högläsning och boksamtal ur olika slags böcker. Vi har firat läsdagen samt gett varandra boktips.

I matematikboken har vi lärt oss siffran 4 och tränat vidare på antalsuppfattning och talraden.

Nu har alla i klassen gjort var sin ljuslykta till ljusfestivalen som är på tisdag 19/11 klockan 18.00, se separat inbjudan. Välkomna!

Det görs garnbollar för fullt både under förmiddagen när man är klar med sin uppgift och på fritids på eftermiddagen, några är klara och de hänger i fönstret.

På idrotten var det tunnelkull som uppvärmning och sedan stationer där man skulle använda kroppen på olika sätt, klättra som en ekorre, svinga i rep som en apa, balansera som en katt, åla som en krokodil, hoppa som en kanin. Avslappning som avslutning och kokt spagetti.

Vi har haft sång och musikstund med Mats-Göran och gitarren. Alltid lika uppskattat.

Denna veckan har alla elever i klassen fått besvara en enkät från Österåkers kommun ”Med målen i sikte”.


Trevlig helg!

Maria Carina Markus

Tema trafik!

Busskurs och en tur med Roslagsbanan.

Högläsning och boksamtal!

Idrottslektion, att använda kroppen på olika sätt!

Härliga lyktor klara för ljusfestivalen!

Garnbollar på gång!

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 15 november 2019
Senast uppdaterad:
fredag 15 november 2019