Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 45.

Repetition i svenska och matematik!

Hej!

Välkomna tillbaka, hoppas alla haft ett skönt läslov, så kul att träffas igen.

Vi startade upp skolveckan med att lära oss om svampens delar, klippte och klistrade in fakta i våra naturböcker. Vi gick en promenad till Kolgärdet, hade med oss luppar som vi tittade i, så spännande att titta nära på svampar, mossa, gräs, stenar och bark. Vi lekte också i parken.

Vi har firat 2 nya 6-åringar med sång och födelsedagsbok.

På idrotten var det en skeppsbrottsbana.

I svenskan och matematiken har vi repeterat allt som vi arbetat med hittills, roligt när man kan så mycket, då är det lätt och det vi inte kan ännu jobbar vi vidare med framöver.

Vi har haft en lektion i vårt fina bibliotek, där träffade vi Ann-Christin och fick höra sagan om klippdockan, vi fick med en väska tillbaka till klassrummet med spännande saker i som vi ska arbeta vidare kommande veckor i läsförståelsen.

På torsdagen var Maria och Carina på förskoleklassens rikskonferens hela dagen och då arbetade Markus och Gunnis i klassen.

Vi har haft nya rast och kompissamtal, där vi berört hur vi är mot varandra och att det är viktigt att vi hjälps åt, att vi säger tack. Vi är jätteduktiga på detta nu och känner att det skapar trivsel.

Påminner er som inte tagit med två glasburkar, diskade och som passar för ett värmeljus. Nästa vecka ska det göras lyktor till kommande ljusfestival som vi ska ha på skolan tisdagen 19/11. (inbjudan och mer information kommer). Om någon har garn liggande hemma, så tar vi tacksamt emot, garnbollar är så populärt att garnet går åt som smör i solsken, jättekul!

Trevlig helg!

Maria. Carina. Markus

Svampens delar!

Vi tittar med lupp på svampar och mossa i skogen.

Skeppsbrott!

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 8 november 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 26 november 2019