Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 43.

Vilken härlig höstvecka!

Hej!

Denna veckan startade med att vi arbetade i naturboken. Vi klippte och klistrade in björkar sen gick vi en promenad till skogen och Kolgärdet, där hittade vi massor av björkar och löv. Vi lekte på Kolgärdet och balanserade runt på den roliga hinderbanan.

I svenskan har vi i halvklass arbetat med ”läsresan” och bokstavsljudet Ee, haft ljudjakt och bokprat (läsförståelse) om kapitlet i högläsningsboken som handlade om vår planet. Vi pratar med hela meningar och räknar orden som blir. Ute i rymden finns en planet. Vi sätter punkt och räknar, det var 6 ord i den meningen. Utifrån läseboken ritar och berättar vi. Vi har även arbetat i par och delat idéer med hjälp av bilder.

I matematiken har vi räknat ut och hjälpts åt att ta reda på ”hur många plockisar är det i hemliga lådan?” Vi har även lärt oss ”en till en principen”, vilket är basen för att utveckla bred och djup taluppfattning. Med hjälp av sifferkort och kortlek har vi dessutom tränat talraden.

På idrotten var det en redskapsbana uppbyggd i hela hallen, full fart, upp, ner, över, under, hänga i rep och ringar.

I torsdags var det FN-dagen som vi uppmärksammade med en gemensam fadderdag på skolan. Vi samarbetade med klass 3B. Vi såg en film om barnkonventionen, ritade bilder, flaggor och sjöng en sång som vi tränat och lärt oss under veckan.

Nästa vecka är de ”läslov” så ingen förskoleklass, fritids för er som anmält, information om personal och lokal har ni som är berörda fått på mail av Eva.

Alla har fått en skolkatalog som är gratis. Den hänger på lådan i hallen om man inte redan tagit hem dem.

Påminner om att ta med 2 glasburkar för kommande pyssel, diskade och som passar för ett värmeljus.

Ta gärna hem galonisar och övrigt som behöver tvättas, så får vi städat och rent i hallen under lovet.

Efter lovet, vecka 45, på torsdagen 7/11 är Maria och Carina på förskoleklassens rikskonferens hela dagen, då vikarierar Gunnis och Markus i klassen.

Trevlig helg!

Maria Carina Markus

Måndag och uteförmiddag på Kolgärdet!

FN-arbete på fadderdagen med 3B.

Barnkonventionen!

Matematik!

Mandala!

Idrotts-schemat!

Rast på skolgården!

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 25 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 25 oktober 2019