Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 42

Hej!

Denna veckan har vi haft besök av "flourtanten" Ia som lärde oss en massa bra om hur man sköter sina tänder och att fem gånger om dagen tål tanden att vi äter varje dag. Ni har fått ett informationsbrev hem och alla fick en tandborste också.

På idrotten hade vi en rolig redskapsbana i hela hallen och som uppvärmning korv och bröd-kull.

Vi arbetar vidare i svenskan med att säga hela meningar, räknar ord i meningar, delar sammansatta ord och får då två helt nya ord. Denna och nästa vecka har vi boksljudet Ee. Vi har börjat arbeta med Bornholmsappen på ipaden, även där tränar vi språklig medvetenhet.

I matematiken har vi börjat med ett nytt kapitel som handlar om mängder, antal och talmönster.

I naturboken har vi lärt oss om lönn och pil. Vi har fortsatt arbetet med "vår miljö", sett ett avsnitt med "Barr och Pinne" som räddar världen och det handlade denna veckan om kompostering, hur gör man och hur kan man bli en miljöhjälte. Fråga gärna era barn vidare hemma.

Nu har alla besvarat enkäten på ipaden, frågorna handlade om trygghet och trivsel. Svaren skickas till trygghetsteamet på skolan och är anonyma.

På torsdag nästa vecka är det FN-dagen och även fadderdag på skolan, då samarbetar vi med klass 3B och det kommer att handla om barnkonventionen.

Nu när vi fått höst på riktigt vore det bra om man fyller på lådan i hallen med extrakläder, se över så att det finns galonisar och stövlar. Titta gärna i torkskåpet också speciellt dagar då det regnat, så kläderna kommer hem, vi har redan en hög i hallen med strumpor och fingervantar, så ta er en titt även där.

Inför kommande pyssel önskar vi att man tar med sig 2 tomma och diskade glasburkar som kan passa för ett värmeljus.

  Trevlig helg!

Maria Carina Markus

"Flourtanten" informerar oss!

Informationsbrev och tandborste till alla!

Bornholmsappen på ipaden!

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 18 oktober 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 29 oktober 2019