Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 40

Höst-tema och bokstavsjakt på Aaaaaa.

Hej!

Denna skolveckan har vi fortsatt med tema hösten, varit ute och tittat och lärt oss om flera vackra löv. I naturboken har vi klippt, klistrat och färglagt ek, rönn och lönnlöv.

Vi har pratat om reflexer och sett ett avsnitt från serien ”gatsmart” om mörker och reflexer. Tillverkat var sin reflexgubbe, jämfört skillnaden med och utan reflex på.

Vi övar vidare på när man fyller år datum, månad och årstid, träna gärna vidare hemma.

På idrotten var det full fart med olika lekar, hopprep, rockringar och kull.

Veckans bokstavsljud som vi arbetat med har varit Aa som i apelsin och ananas. Vi har gjort Aa-mandala, ljudjakt, läsresan och sett på ”djur med Julia” ett avsnitt om ett djur som gillar bananer och är duktiga på att klättra.

I läsförståelsen har vi läst, tänkt högt och samtalat kring kamratskap, ritat och kommit på bra och trevliga saker man kan göra tillsammans på rasten.

I matematiken har vi i halvklass fortsatt med mönster och gjort olika uppgifter i vår arbetsbok "mitt i prick" och praktiskt med hjälp av olika plockisar lagt ut mönster på mattan tillsammans, lärt varandra och tränat turtagning.

Nästa vecka på tisdag är det Magganloppet, som hela skolan ska delta i, vi springer Bergsättrarundan och samlar varv, man behöver ej ombyte men bra skor att springa i, så ingen ordinarie idrottslektion denna tisdag.

Trevlig helg!

Maria & Carina

Läsresan bokstavsljudet Aa.

Reflexgubben.

Full fart på idrotten.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
torsdag 3 oktober 2019
Senast uppdaterad:
torsdag 3 oktober 2019