Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 38

Teaterföreställning, S-ljudet och årstider!

Höst-tecken på Kolgärdet!

Hej!

Denna höstiga vecka har vi pratat och lärt oss om de fyra årstiderna, arbetat i våran naturbok, klippt och klistrat. Vi gick till Kolgärdet där vi letade höst-tecken, lekte tillsammans i äventyrsparken.

Vi har varit på en teaterföreställning som handlade om trafik och miljö. Rött ljus 1, 2, 3. Där fick vi lära oss en massa bra, fråga era barn om handlingen, vi har även samtalat efteråt om allt viktigt som den innehöll.

På idrotten var det kull som uppvärmning, frys, banan och tunnnel. När alla var varma i kroppen var det tre stationer, rockring, hopprep och boll. Full fart och jätteroligt, avslappning som avslutning och alla blev som kokt spagetti. Karin pratade också om varför man byter om och duschar, kom ihåg ombyte och handduk varje tisdag. Det är bra om man har en separat påse/väska till idrotten, så blir det enklare för era barn.

I svenskan har vi arbetat med bokstavsljudet Ssssss som i sol och sand. Arbetat med läsresan, haft ljudjakt och färglagt spökmandalan. Sett på abc-programmet "livet i bokstavslandet" en sång om en sång och ett avsnitt med "djur med Julia" som denna veckan hälsade på hos ett djur på s, som bor i vattnet, gillar fisk och kan leka med bollar. Sälar!

I matematiken har vi fortsatt med att följa och göra olika slags mönster både praktiskt och i arbetsboken.

Nästa vecka är det samtalsdagar, måndag och onsdag, dag och tid har ni fått på mail, vi ses i hallen och samtalen är utan eleven denna första gång, i grupprummet "Anden". Välkomna!

Trevlig helg, Maria och Carina

Äventyrspaken på Kolgärdet!

Teater, rött ljus 1, 2, 3.

De fyra årstiderna!

Naturboken!

Stationer på idrotten!

Hopprep, rockringar och boll!

Avslappning som avslutning, kokt spagetti!

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 20 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 20 september 2019