Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 37

Härlig och lärorik vecka!

Hej!

Denna veckan startade vi med en lektion som handlade om allemansrätten, vi dela ut no-boken, klippte och klistrade in bilder och fakta, samtalade och lyssnade på varandras kloka ord. Vi gick en promenad till Sabelparken, där hade vi rörelseglädje vi klättrade, hoppade på studsmattan och gungade på stora kompisgungan.

Vi har fortsätt att leka olika namn och gruppstärkande lekar både ute och inne, allt för att vi ska känna ”vi känsla”.

Nu har vi haft brandövning också, alla var så duktiga när larmet gick, vi samlades på vår uppställningsplats för inräkning. Efteråt blev det bra samtal om allt från, ryggsäcken kan man köpa ny om det brinner på riktigt, skor hinner man inte ta på sig, man ska stänga dörrar, krypa för röken är farlig….

I matematiken arbetar vi med sortering och mönster både praktiskt och vi befäster i arbetsboken, denna vecka har vi haft 3 halvklass tillfällen med matematik/svenska.

I svenskan har vi haft bokstavsljudet Mm med ljudjakt vi hittade 28 stycken m-ord, arbetat i vår arbetsbok ”läsresan”, spårat, ringat in, dragit streck. Färglagt M-mandalan.

Vi har fortsatt med att rimma, tränat på årstider och veckodagar. Vi pratar också om vikten av att äta frukost, så man orkar och inte får "bensinstopp". Det blir en del tips på vad man kan äta, så bara att fråga era barn.

Ritat och namnat framsidan till vår fina pärm, där sätter vi in alla arbetsblad, tränat på att sätta in utan att klämma fingrarna och åt rätt håll. Det är inte så lätt som man tror.

Vi har sett programmen ”Djur med Julia” och lärt oss fakta om musen och bokstavslandet om ljudet Mm ”jag vill ha mat”.

Vi har pratat vidare om våra namn både för och efternamn, mellannamn kan man också ha, mamma och pappas namn, syskon och någon farfar också många namn är det, jätteroligt och bra att kunna.

På idrotten var det full fart, fryskull, banankull, golvet brinner, alla i rockringarna och kokt spagetti.

Nu i helgen 13-15/9 är det avlusningsdagar en förebyggande kampanj, så kolla in hemsidan där det finns bra information om vad som gäller. http://www.avlusningsdagarna.se/

På tisdag nästa vecka ska vi gå på teater i våran idrottshall, den handlar om trafik och heter “Rött ljus, 1, 2, 3”.

Påminner ännu en gång om att det är idrott varje tisdag, glöm inte ombyte och handduk. Alla är barfota så inga skor behövs.

Vi har pratat om att det är bra att läsa bloggen tillsammans och låta barnen återberätta, lite som en läxa, kul för dem att se bilderna också!

Här nedanför ser ni fina foton från en härlig och lärorik skolvecka!

Trevlig helg!

Maria och Carina

Full fart i Sabelparken!

Rörelseglädje!

No-boken!

Dagens schema!

Ljudjakt på M, det blev en hel del ord!

Arbetsstund i svenska!

Arbetsstund i matematik!

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 13 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 13 september 2019