Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 36

Första idrottslektionen, läsresan och bokstavsljudet Oooo!

Läsresan!

Hej!

Denna veckan startade med en gemensam utedag för alla förskoleklasser på Kolgärdet, där lekte vi grupplekar åt frukt och hade en rolig förmiddag.

Vi har startat bokstavsjakten med ljudet O och har hjälpts åt att hitta på ord, orm, ost, Oliver. Svenskaboken delades ut och första siduppslaget blev vår uppgift, äntligen. Det första var en rituppgift om vad kan man kan använda bokstäver till, det blev många bra förslag som att låta som ljuden för då läser man, läsa böcker, tidningar, på skyltar, skriva sitt namn, låtsasskriva, alfabetetsramsor och sånger. Vi spårade Oo och ringade in ord.

Vi har fortsatt med rimövningar, spårövningar och mandala och nu har vi fått en fin arbetsro vid borden, man hinner mycket när det är lugnt och bara småpratar vid borden, vi tränar på att hjälpa varandra och lyssna på varandra.

Veckans sång och ramsa har varit Majas alfabet om ormbunken och "sju dagar har veckan". Vi läser "Börja skolan" av Helena Bross som högläsningsbok och där har vi även bokprat, läsförståelse där återberättandet är en del.

I tisdags var det klassens första idrottslektion med Karin, den handlade om att lära sig byta om, ha ordning på sina kläder, rörelseglädje, se alla härliga bilder här nedanför. Vi har idrott varje tisdag och glöm inte ombyte och handduk.

Vi har fortsätt att arbeta med trivselregler och hur man är en bra kompis. Från UR har vi sett programmet "Ugglan och kompisproblemet" avsnittet som handlade om att säga förlåt på riktigt! Det blev många kloka tankar och tips som vi tillsammans diskuterade efter filmen.

Klassen har nu fått två representanter vardera till skolans elevråd och matråd, det blir möten/träffar någon gång i månaden som de får gå på. Det som tagits upp på mötet får representanterna sedan gå igenom i klassen.

Nästa vecka kommer vi att arbeta med allemansrätten.

Samtalstiderna är nu mailade till er alla, så dubbelkolla så ni fått det.

Trevlig Helg!

Maria och Carina

 

Dagens idrottsschema!

Platser på cirkeln!

Fryskull!

Skepp!

Livbåt!

Hav!

När musiken tystnar!

Kokt spagetti!

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 6 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 6 september 2019