Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 11.

Hej!

Denna veckan har vi jobbat på med våra halvklasser i matematik och svenska. Även haft en rolig ute-måndag i skogen, där vi letade vårtecken och vi hade även en lekstund i Sabelparken i solen.

Matematiken: vi har fortsatt med geometriska former, börjat arbeta med talet 10 och även 10-kompisar. Allt både praktiskt och i arbetsboken.

Vi har varit i vårt fina skolbibliotek och lånat fler och nya “läsa lätt böcker” och några nya faktaböcker och även valt en ny högläsningsbok som vi kommer att arbeta med i läsförståelsen.

Svenska: vi har arbetat med bokstavsljudet Dd som i drake, Danielle och Douglas, färglagt D-mandala, i läsresan har vi spårat bokstaven, ringat in bilden där man hör ljudet D och skrivit d-ord, i språklek byggt vidare och gjort meningar med olika hjälp-ord som jag, har, kan, vill och är, vi har plockat med bilder som man använder och väver in i meningen som bil, tåg, glass, hopprep och cykel. Det blir många fina meningar. Jag kan cykla. Jag vill ha en glass. Vi har åkt tåg. Kan du hoppa hopprep? Vi har läst, visat och delat med oss i par två och två och för de som ville visa även i halvklassen. Fråga gärna och träna vidare hemma. Räkna ord i meningar och räkna bokstavsljud i ord. Jättekul. Vi har även lyssnat efter sista ljudet i våra namn, vilken bokstav är det. Detta är att bli språkligt medveten vilket gynnar läs och skrivutvecklingen.

Vi har sett programmen från UR: “Djur med Julia” som handlade om dvärgflodhästar, spännande djur och ett avsnitt med bokstavslandet Dd som handlade om djungeln.

Idrotten: Det var en hinderbana med balansövningar och banankull. Karin hälsar att klassen är så rolig att ha idrott med, alla är positiva, lyssnar och tar instruktioner och vill vara med på allt, så de hinner väldigt mycket på en lektion. Kul att höra.

Vi har skapat fina tavlor av geometriska former som nu hänger i klassrummet.

Nästa vecka ska vi arbeta med temat ”mina 5 sinnen” som är synen, hörseln, smaken, lukten och känsel på olika spännande sätt.

Trevlig helg!

Maria Carina Markus

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 13 mars 2020
Senast uppdaterad:
fredag 13 mars 2020