Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 49

Advent en väntan att julen ska komma

Denna vecka har vi verkligen fått full fart på julförberedelser och julpysslet. Eleverna har fått välja själva och övat på att självständig arbeta med olika julpyssel. Att starta, genomföra och göra klart ett pyssel innan de börjar på någonting annat de vill göra. Det har varit en riktig tomteverkstad under hela veckan.

I vår adventskalender har några av barnen fått öppna ett glänsande hjärta och läst på lappen. "I dag får DU bestämma vad vi ska leka, sjunga, ramsa eller pyssla". På detta sätt får alla en egen dag där de får vara med och bestämma och känna sig extra delaktig i det vi gör.

I svenskan har vi arbetat vidare med O-ljud och var vi hör ljuden i orden. I går hade vi också O-jakt. Eleverna fick i par gå runt och leta, ljuda och fota saker som har O i sig. Sedan fick de komma överens om fem bilder de fick visa för oss andra på tv skärmen. Här kom vi tillsammans på att vi fick vi öva samarbete, ljudträning och användning av lärplattan.

I matten har vi jobbat med begräpp som färre än och fler än och skillnaden. Till exempel är skillnaden mellan fem glassar och tre glassar två stycken glassar. Eleverna har också fått uppskatta hur många frukter det ligger i lådan med hjälp av att känna, lyssna och tänka ut hur många som skulle kunna få plats i lådan.

Boken om Tora lora lej har vi läst klart och har börjat läsa "julsagor" av olika slag. I går upptäckte vi likheterna mellan Pettsons jul och "Kajsa kavat". Både mormor och Pettson skadade foten, det var de små som fick jobba och städa, de bodde båda i ett litet hus utan el och hade vedspis. Spännande jämförelser i sagorna.

Vi är också i full gång och övar Luciasånger och verser. De barnen som vill läsa en vers på Luciatåget har fått med sig en lapp hem så de kan öva om de vill.

Fredagen den 14 december klockan 8.00 är ni välkomna på Luciamorgon hos oss i FA. Barnen få vara vad de vill som passar i Luciatåget. Kom ombytta eller byt om när ni kommer på morgonen. Barnen samlas med oss i vårt lilla kök medans ni föräldrar sätter er i stora rummet så kommer Luciatåget snart för en liten sångstund i decembermörkret. Efter det har vi en vanlig dag i klassen. Inbjudan finns på dörren i hallen.

Jullovsavslutningen är fredagen efter den 21/12. Då startar vi utomhus klockan 7.45 med att eleverna går en tomteparad och ni föräldrar får titta på vi läktaren på baksidan om ni vill. Eleverna får gärna ha tomte luva på sig och en lykta i handen (gärna med ett batteri ljus i) Sedan går eleverna i skolan under förmiddagen med julaktiviteter av olika slag. Se detaljerad information på hemsidan eller på dörren i hallen.

Under nästa vecka har vi i hela skolan en tema vecka om "medveten närvaro". Syftet med denna vecka är att ge eleverna förståelse för hur vi själva kan påverka våra tankar, handlingar och välmående med hjälp av olika övningar i medveten närvaro/mindfulness. På tisdag 11/12 kommer Lilys mamma Sofia att ha en liten yogastund med oss i klassen.

På onsdag 12/12 åker vi ner till kyrkligt centrum tillsammans med de andra förskoleklasserna för ett se och lyssna på en julberättelse/julevangeliet.

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar Carina, Irene och Sara 

Redaktör:
Carina Kjellstrand

Publicerad:
fredag 7 december 2018
Senast uppdaterad:
fredag 7 december 2018