Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 48

O, vad mycket ord och ormar

Det var en solig och kall början på veckan och vi fick en fin skogs förmiddag i måndags.

Barnen har fått träffa Ormen Omar och alla gissade rätt att den nya temabokstaven är O. Vi har klippt ormar och pratat om ormar. I språklek har vi också lyssnat lite extra på O tiitat i spegeln hur munnen ser ut när vi säger ljudet o. Vi har också letat o-ljud i olika ord.

I läsförståelsegruppen har barnen presenterat sitt gosedjur och sedan ritat av det.

I matten har vi pratat om mer och mindre och fler, färre och färst. I vilken hög är det färre frukter eller fler bilar tex.

Vi har bakat lussebullar fast i saltdeg som ska bli ljusstakar. De ligger fortfarande på tork i ugnen och ska målas nästa vecka.

I veckan har vi försökt jobba klart med sådant som ligger i lådan och inte är färdigt. Under nästa vecka ska vi börjar julpyssla.

I dag har vi tänt första ljuset i adventsljusstaken och pratat om advent. Ett barn har fått ta första "advents-hjärtat", en liten hjärtkorg med en lapp i. På lapparna står ett litet meddelande där barnet fåfr vara delaktig och få bestämma om någonting vi ska göra just den dagen. Tex "I dag får DU bestämma vad vi ska leka för lek". Alla barn får öppna ett sådant hjärta per dag fram till julavslutningen.

Jullovsavslutningen är fredagen den 21/12 och är en hel skoldag. Titta på hemsidans förstasida så står all information där. Morgonen börjar med tomteparad och sång ute på baksidan då är ni föräldrar hjärtligt välkomna att vara med. Sedan fortsätter dagen med julaktiviteter inne i skolan för eleverna.

I dag är SISTA dagen för att svara på julledighets formuläret. Svara även om ni ska vara lediga hela lovet så vet vi och behöver inte tro att ni glömt svara. Formuläret finns också på skolans hemsida om ni inte hittar mailet ni fick förut. Tack på förhand!

Trevlig helg

Med vänliga hälsningar Carina, Irene och Sara

 

Redaktör:
Carina Kjellstrand

Publicerad:
fredag 30 november 2018
Senast uppdaterad:
fredag 30 november 2018