Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 47

Vitt och svart blir grått

Under hösten och nu i början av vintern har det varit ett väldigt grått väder. Vi har tittat på "gråskalan" i naturen och tagit bilder, tittat på bilder och pratat om hur man blandar grått med mer eller mindra svart och vitt. I dag har barnen ritat och målat nakna novemberträd med grå himmel med pastellkrita och vattenfärg.

I tisdags var vi i biblioteket och Ann-Kristin läste "Den lille skräddaren" i både en gammal och en ny verson "Vad bidde det då då?" "Det bidde ingenting"

I onsdags hade vi idrott och alla var så duktiga och kämpade bra när vi lekte "Kinesiska muren".

I torsdags samlades vi alla tre förskoleklasser i Fc ´s klassrum och började öva några Luciasånger. Det blev en härlig stämning och mysigt att det närmar sig advent och december.

Vi läser äver en högläsningsbok i klassen om jultiden. "Tora lora lej- världens vessnaste tjej" skriven av Åsa Karsin och handlar om julförberedelser, Luciatåg och sorg. Så i går när vi läste det sorgliga kapitlet när Toras farfar dog fick vi gråta tillsammans, prata om döden och trösta och krama varandra. En fin och viktig stund tillsammans.

I språklek har vi börjat på ett nytt avsnitt och jobbar nu med "första ljudet" i ord. Vad börjar på... och vad är samma första ljud som....

I läsförståelsegruppen har vi läst berättelsen om Hickeman, om hur viktigt det kan vara att ha sin favoritnalle med och hur det kan kännas att sova över hos en kompis. Till på tisdag har barnen en läxa: att ta med sig ett gosedjur hemifrån som de ska få visa och berätta om. ETT gosedjur som får plats i deras ryggsäck, inte för stort.

I veckan har jag också mailat ut jullovsformuläret som ska fyllas i senast fredag 30/11. Ingen plats kan garanteras om inte svaren är inne då. Säg till oss om ni inte har fått den.

Fredagen den 30/11 är det idrott nästa gång

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar Carina, Irene och Sara

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 23 november 2018
Senast uppdaterad:
fredag 23 november 2018