Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 46

L-dagen med lek, lukt och läxor.

I går avslutade vi vår temabokstav L som vi arbetat med under flera veckor. Vi hade L stationer med lekar, lera, målade L med vatten på tavlan, luktburkar, lyssnade på ljud på kassettband, Latiolajbanslåda och annat som passade till L denna dag. Barnen hade också fått läxa att ta med fem ord som börjar på L. Det blev många ord och en riktigt Lyckad dag. Vilken bokstav som vi ska börja med nu ska de få gissa snart.

I språklek har vi arbetat med motsatsord och homonymer. Har barnen frågat er hemma om ni vet vad det är? Fråga dem annars.

I Läsförståelsegruppen har vi jobbat vidare med berättelser ut boken Lyckostjärnan och samtalat om ord, innehåll, återberättande och ritat sina hus.

Innan vi gick ut till skogen i måndags pratade vi om och lärde oss om igelkotten. Vad äter den, hur många taggar har den, och vad gör den på vintern? Vi såg en liten kort film om igelkotten och läste i faktaböcker. När vi sedan kom ut i skogen såg vi en (eller flera) ekorrar. Då kunde vi prata och jämföra ekorren med igekotten, hur den lever, vad den äter och hur den rör sig. Detta fortsatte vi med i dag då vi repeterade faktan om de båda djuren och ritade dem för att sätta in både faktatext och bilder i Naturboken.

I matten har vi just startat avsnittet med "antal" då vi övar på att räkna hur många, och tiitat på terningens prickar.

Vi har också jobbat vidare med att fota med lärplattorna och att sedan få upp bilden till tv skärmen för att kunna visa alla sin bild. Marina som annars arbetar i Fc har varit här och haf ett IT pass med barnen och övat på detta.

Kommunens enkät " Med målet i sikte" har nästan alla elever svarat på under veckan tillsammans med Carina på sina lärplattor.

Idrott på onsdag 21/11.

På tisdag 20/11 har vi gemensamt möte i skolan och barnen går ner till kvällsfritids redan 15.45. Har ni möjlighet att hämta innan dess skulle det underlätta för oss.

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar Carina, Irene och Sara

Redaktör:
Carina Kjellstrand

Publicerad:
fredag 16 november 2018
Senast uppdaterad:
fredag 16 november 2018