Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 42

Löv, Lövträd och Lövpromenad.

I måndags var vi på en härlig lövpromenad och tittade på olika sortes lövträd i alla höstens fina färger. Vi lekte också i Sabelbackens lekpark i det fina höstvädret.

Vi har lärt oss vad de olika sortes träden heter och hur löven ser ut. Härliga höstekar har vi ritat och klistrat riktiga små höstlöv på dem. Vi har också klistrat in Lönn-Löv i Naturboken.

Vi har gjort klart de hemliga mönster-halsbanden och jobbat på i mattehäftet om mönster.

I svenskan har vi jobbat vidare med sammansatta ord och faktatexter. Barnen har valt en egen faktabok som de sedan valt ut en sak de vill lära sig om och kommer nästa vecka arbeta vidare med det.

Några barn har fylt i skolans trivselenkät. Vi har suttit med några i taget och de har klicka i svaret på sin lärplatta. Vi fortsätter nästa vecka så alla hinner göra klart innan lovet.

Ljuslyktorna börjar också bli klara, till på onsdag ska alla vara färdiga. Dessa ska vi tända på ljusfestivalen på onsdag kväll klockan 18.00. Se egen inbjudan här på hemsidan.

Under onsdag förmiddag 24/19 ska vi också uppmärksamma FN dagen tillsammans med vår fadderklass 3a. Vi kommer bland annat tillsammans pärla CURE CANCER armband till förmån för Barncencer fonden.

Tyvärr utgår vår idrott denna dag.

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar Carina, Irene och Sara 

Redaktör:
Carina Kjellstrand

Publicerad:
fredag 19 oktober 2018
Senast uppdaterad:
fredag 19 oktober 2018