Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 3

Vinterfåglar, idrott och julgransplundring

Vi startade veckan med en härlig promenad till "Ankdammarna" för att mata fåglarna. Först gick vi förbi Favoriten och köpte havregryn som vi sedan matade Gräsändena med. I skolan arbetade vi sedan vidare med fakta och ritade fina Änder till Naturboken.

I svenska har vi ändrat lite i halvgrupperna så några har bytt grupp i Igelkott och Säl grupperna. I läsförståelsegruppen har vi läst vidare och samtalat om texter i Lyckostjärnan-boken. Eleverna har med hjälp av bilden till avsnittet funderat kring vad det ska handla om-förförståelse. I språklekgruppen har vi börjat lyssna efter SISTA ljudet i ord. Vi har lekt lekar, spelat spel och lyssnat på ord.

I Matematiken har vi jobbat kring en mer och en mindre, att kunna "hoppa upp" eller "hoppa ner" ett steg. Vi har även mängder och att dela i lika stora delar.

I onsdags hade vi årets första idrottslektion och fick äntligen träffa idrottsläraren Karin, som vi inte hann träffa förra terminen.

I går dansade vi ut julen tillsammans med flera andra klasser i olika åldrar. Vi dansade traditionella danslekar som "upp på källarbacken", "Prästens lilla kråka", "vi äro musikanter", långdans mm. innan julgranen åkte upp i taket med hjälp av "raketen". Rolig tradition där vi blandar åldrar och våra elever "har fått nya kompisar" ifrån andra klasser som de dansat med.

På måndag hänger vi upp Trivselenkäter i hallen som eleverna ska svara på hemma med hjälp av er. Dessa ska vi titta på tillsammans under utvecklingssamtalen sen. Ta tillbaks dem till skolan SENAST måndag 28/1. Tack på förhand!

Finns det snö kvar på måndag tänkte vi gå till Norrabacken och åka stjärtlapp. Vi har några hjlmar att låna ut men om ni har hemma så är det bra att ha med egna på måndag.

Trevlig helg!

Mvh Carina, Irene och Sara (trots att hon varit sjuk hela veckan)

Redaktör:
Carina Kjellstrand

Publicerad:
fredag 18 januari 2019
Senast uppdaterad:
fredag 18 januari 2019