Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 21

Våra fem sinnen, Länsmansgården och brandstationen i växlande vårväder.

Vi startade veckan med att prata om våra fem sinnen; synen, lukten, hörseln, smaken och känseln. I skogen använde vi sedan alla sinnen för att upptäcka allt fint i naturen.

I onsdags var vi på Länsmansgården och fick en fin rundvisning av de gamla husen med jordkällare och stallet. Vi fick se och leka i den vackra trädgården, titta på när bina jobbade och gjorde honung i sin kupa och se den vackra konstutställningen med temat "ljus".

I torsdags var vi iväg till brandstationen och fick se och lära oss om hur brandmännen arbetar där. Barnen fick åka stegbil, krypa i röktunnel och spruta vatten med stora slangen. Vi fick också lära oss om vad som är viktigt om det börjar brinna, hur man gör och vart man ringer. Har ni kollat brandvarnanra hemma, eleverna fick det i läxa. I dag har vi ritat teckningar som brandmännen ska få som tack.

I dag har vi haft terminens sista idrottslektion, vi lekte "bomben" och en samarbetsövning där alla skulle få plats i rockringar som låg på golvet och sedan blev färre och färre. Hela klassen fick plats i två ringar då alla hjälptes åt så fint!

Vi har också börjat öva på vår föreställning som vi ska spela upp på skolavslutningen för er föräldrar. Vi har tillsammans gjort en sammanställning av det vi har arbetat med under året i förskoleklass och det kommer att bli ett liten skådespel med sång och prat. Eleverna har hjälpt till och önskat vad som ska vara med och vilka som vill prata. Så på skolavslutningsdagen är ni välkomna till klassrummet klockan 11.00 för att se "Fa´s förskoleklassår" (inte 11.30 som det står i inbjudan på hemsidan)

Måndagen den 3 juni kommer vi att gå på en lång skogsutflykt runt södersjön och då behöver vi ha egen luncmatsäck med oss. Har ni svårt att ordna det så säg till oss i tid så kan vi hjälpa till att ordna något. Kom ihåg kläder efter väder, frukt, vattenflaska och lunch med den dagen. Tänk också på både solkräm och myggmedel och bra skor.

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar Carina, Irene och Sara

Redaktör:
Carina Kjellstrand

Publicerad:
fredag 24 maj 2019
Senast uppdaterad:
fredag 24 maj 2019