Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 20

Fritidshemmensdag, myror och musikal

Under skogsutflykten i måndags hittade vi både en myrstack och en massa fina skogsmyror som hade fullt upp i vårstöket. Vi pratade sedan vidare om myrorna och lärde oss om hur det ser ut inne i stacken.

På tisdag eftermiddag firade vi Fritidshemmensdag tillsammans med alla fritidselever på skolan. Det var fullt med roliga och fartiga aktiviteter runt Äppelgårdarnas fritids. Vilken härlig stämning och glädje vi såg bland alla barn.

I onsdags hade vi idrott med Sara och gjorde leken "drakmamman" (då Karin hade elevensdag med de äldre elevern)

Vi har arbetat vidare med alla alfabetets bokstäver och övat på de små bokstäverna lite extra. (gemenerna) Vi har också jobbat med udda och jämna tal i matematiken. Fem är udda för det går inte att dela på i två lika stora delar. Fyra är jämnt för det kan vi dela lika.

I dag har vi fått se och höra stora körens musikal framträdande i matsalen. Spännande och roligt.

Under nästa vecka ska vi iväg på TVÅ utflykter. På onsdag den 22/5 tar vi bussen till Länsmansgården för att få en guidad visning av de gamla husen och konstutstälningen. Vi kommer också att får vara konstnärer själva och måla på stafflier utomhus. Vi tar med frukten dit men åker tillbaks till skolan för lunch. Ta gärna på oömma kläder den dagen med tanke på färgen.

På torsdagen den 23/5 åker vi till brandstationen för att lära oss om hur de arbetar där och få prova på lite olika spännande saker. Skolan ordnar med lunch den dagen som vi tar med oss dit. Vi är nog tillbaka senast 13.00.

Sedan har ni klassest på fredag den 24/5 som klassföräldrarna ordnar.

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar Carina, Irene och Sara

Redaktör:
Carina Kjellstrand

Publicerad:
fredag 17 maj 2019
Senast uppdaterad:
fredag 17 maj 2019