Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 19

Vitsippor, enkäter och källkritik

Efter att ha startat veckan med lek på Kolgärdet har vi arbetat vidare med vitsipporna vi plockade förra veckan. Vi har lärt oss vad blommans olika delar kallas och vad Vitsippa heter på latin, Anemone Nemorosa. I våra naturböcker sitter nu de pressade Visipporna vi plockat.

I veckan har vi jobbat med och pratat om vad källkritik är, att vi inte kan tro på allt som man ser och hör på tv eller internet. Att rykten lätt kan spridas och att man ska ta reda på vad källarn är. Vi har läst om Bamse i mörka skogen och sett på "Är det sant?", en programserie ifrån UR.

Alla elever har gjort enkäten "Med målet i syfte" som är kommunens enkät om hur det är och hur man trivs i skolan. Alla har svarat på sin lärplattor och de har varit så så duktiga.

Vi har också hunnit jobbat vidare med talraden och siffrorna 1-10 och fortsatt med bokstäverna SOLARM och övat både stora och små, bildat ord med kort och skrivit bokstäverna själva.

På tisdag är det Fritidshemmens dag (det sitter en lapp i hallen) Vi kommer att vara vid Svanens fritids och på gården runt de husen mellan 14.00 och 15.30. Det blir lekar, akriviteter och korv till mellanmål. Om ni hämtar ert barn under den tiden så säg till någon av oss när ni går.

Det står väldigt många stövlar i vår hall.Titta gärna igenom vad era barn har och behöver här. Det är trångt på hyllor och krokar. Tack snälla på förhand.

Irene har haft semester hela veckan och Mats Göran har vikarierat några dagar hos oss. Välkommen tillbaks på måndag Irene.

Kom ihåg att svara på sommarlovsenkäten SENAST I DAG!

Trevlig helg!

Med vänlig ahälsningar Carina och Sara

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 10 maj 2019
Senast uppdaterad:
fredag 10 maj 2019