Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 42

Bibliotek, sagor och s-ord på sniskan

Nu är det verkligen höstrusk och regn!

Vi har repeterat löv som asp, björk, ek, lönn och rönn och arbetat vidare med dem på olika sätt.

Nu när det regnat mycket denna vecka har vi pratat om att ta på sig bra kläder och att INTE blöta ner sig med flit uta på rasten, Att inte sitta eller "simma" i pölarna och komma in dyblöt i hallen. Vi har bara ett och ett halft torkskåp och kläderna hinner inte torka till nästa rast om det är proppfullt med genomblöta kläder. När vi tömmer torkskåpet på torra kläder hamnar de ofta på "gröna bänken" när det inte står namn i kläderna eller vi inte hinner gå igenom dem. Hjälp era barn att hålla ordning på sina kläder genom att märka dem och plocka tillbaks dem i korgarna är ni snälla.
Se också till att det finns mycket extra kläder till barnen så de kan byta om när de blivit blöta.

I onsdags var vi med klassen och träffade Ann-Kristin i Biblioteket, hon hade en sådan spännamde resväska som på något sätt kommit hit till skolan. I väskan låg en bok som Ann-Kristine läste för oss, Klippdockor. Sedan fick vi ta med oss väskan till Fa och i går öppnade vi den och fick se vad som låg där i. Vi läste boken igen med hjälp av de olika små djuren som låg i väskan. Barnen hjälpte till med sången som hörde till och så funderar vi hur vi ska fortsätta arbeta kring väskan och boken i nästa vecka.

Vi har nu avslutat vår temabokstav S genom att samla S ord tillsammans och göra flera S-uppgifter och spårat S på stort papper. Spännande, vad kan bli nästa temabokstav?

I matten fortsätter vi med antal och mängd på olika sätt.

Alla har nu svarat på skolans trivselenkät under veckan. Vi har suttit med några i taget och gått igenom frågorna och barnen tryckt och svarat på lärplattan hur de trivs i skolan. Vi har fått hjälp av några andra lärare i skolan som kommit ner till oss så om barnen berättar att de jobbat med "en annan fröken" så är det därför.

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar Carina, Sara och Tobbe 

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 18 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 18 oktober 2019