Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 41

Höstlöv i vackra färger

Veckan startade med att vi gick till Kolgärdet för att leka och leta efter fina höstlöv i vackra färger. När vi var tillbaka la vi löven i press för att senare kunna använda dem på olika sätt. Vi har till exempel gjort fina höstträd då vi ritat stam och grenar med pastellkritor och limmat dit riktiga löv.

I tisdags sprang vi Magganloppet tillsammans med hela skolan, det var lyckat och uppskattat av barnen.

Vi har arbetat vidare i Lyckostjärnan med avsnittet "Polly vill ha kex" och samtalat, återberättat och gissat vad som "hände sen" i berättelsen.

I svenska språklek har vi börjat med ett nytt avsnitt som handlar om meningar. Vad är en mening, hur delar man upp den i ord och hur säger man en mening?

I matten har vi också startat med ett nytt område som vi jobbat med i dag, antal mängd och talmönster.

I dag har vi också haft idrott då vi sprungit i olika banor.

För att jobba vidare med att lära känna varandra, kunna leka med olika, samarbeta och att prova på nya aktiviteter som man annars kanske inte brukar välja har vi startat med "lekgrupper". Här har vi lärare bestämt små grupper med fyra barn i varje och i förväg bestämt vad den gruppen ska göra eller leka med under en liten stund. Det är till exempel ett spel, lägga puzzel, leka i dockvrån, bygga lego eller kaplastavar. Detta fungerade bra och vi kommer att fortsätta med dessa grupper någon eller några gånger i veckan en tid framöver.

På måndag kommer "flourtanten" ifrån folktandvården och pratar om hur vi ska ta hand om våra tänder på bästa sätt.

Vi hälsar Marcus Rösund välkommen till oss. Har kommer att jobba heltid i förskoleklass och vara fast vikarie och hjälpa till i den klassen det behövs.

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar Carina, Sara och Tobbe

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
torsdag 17 oktober 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 26 november 2019