Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 38

Temabokstav S och min egen bokstav

I måndags började vi veckan med att gissa vilken bokstav vår temabokstav är för månaden september. Sara plockade upp skaker ur en påse, bland annat en sten, en sax, ett sudd och en socka. Alla gissade att bokstaven var S.

När vi gick till skogen lekte vi och hade kul, åt vår frukt och avslutade med ett "uppdrag". Alla skulle göra sin första bokstav utav sådant vi hittar i skogen. Vilken fart det blev och vilka fina bokstäver!
Därefter har alla också fått göra sin första bokstav av kartong och dekorerat den med vackra färger av olika fina papper. I slutet av nästa vecka kommer de att pryda vår vägg i stora rummet.

Under veckan har vi fortsatt att arbeta i halklass både med lekar och med svenskan. I läsförståelsegruppen har vi läst och samtalat om ett nytt avsnitt i Lyckostjärnan-Hickeman. (fråga barnen om de kan återberätta hemma) Vi har jobbat i arbetsboken och övat vidare med rim på olika sätt.

I tisdags fick vi se en teater nere i idrottssalen som handlade om trafik och miljö. Barnen tyckte den var rolig och vi pratade och ritade om den efteråt.

I morgon (idag) har vi arbetat med matte och mönster. vi har också varit och haft idrott med Karin.

Jag (Carina) har semester i dag och på måndag, kommer att få hjälp av Affla på måndag. Tobbe är också här och hjälper till på förmiddagarna.

Välkomna på samtalet på onsdag den 25/9 ni som har tid då, ni andra på måndag den 30/9.

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar Carina och Sara 

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 20 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 20 september 2019