Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 36

Lekar och lära känna varandra

Denna vecka har vi fortsatt att fokusera på att lära känna varandra och bli en grupp. Vi repeterar regler och rutiner och har också delat klassen i två halvor, Sälarna och Igelkottarna. I dessa grupper har vi lekt lekar både ute och inne och haft samarbetsövningar för att stärka och jobba ihop klassen. Grupperna är också tänkt att jobba i både svenska och matte framöver.
Då vi lägger stor vikt på att bli trygga och känna "vi känsla" i gruppen undanber vi oss besök en tid framöver. Vi har haft många vuxna här under inskolning och hoppas att vi kan få lära känna varandra ordentligt nu i klassen. En inskolningsperiod tar en halv termin om inte en hel. Välkomna att hälsa på efter novemberlovet.

I måndags var vi på Kolgärdet för att leka och träffa de övriga förskoleklasserna och deras lärare.

I svenkan har vi i halvgrupp läst klart kapitlet om "Grannarna" och samtalat om den och sen arbetat i Lyckostjärnan-boken. I nästa vecka kommer vi att jobba kring vårt namn, vaför har man ett namn, betyder mitt namn något, vem har givit mig mitt namn, vilka bokstäver finns i mitt namn.
OBS! Alla elever har fått hem ett läxpapper om "Mitt namn" som ni tillsammans ska prata om och skriva i. Ta med det till skolan igen senast på tisdag.

I dag har vi arbetat med matte första gången. Vi introducerade med "sortering". På vilka olika sätt kan man sortera och dela upp saker. Storlek, färg, form, användning med mera. Barnen fick två och två prova att dela en burk med knappar på så många olika sätt de ville. (se bilder)

På idrotten lekte vi flera olika kullekar och hade roligt tillsammans.

I skolan finns två "möten" som våra elever får vara delaktiga i. Det är Elevrådet och Matrådet och de träffas några gånger per termin. Eleverna har önskat och sedan har vi dragit lott.
Elevrådsrepresentanter : Alice och Isak
Matrådsrepresentanter : Lex och Lova

Jag mailar ut tiderna för utveklingssamtalen inom kort, vi sätter också upp en lista i hallen. Det är onsdagen den 25/9 och måndagen den 30/9. OBS det är måndagen efter då jag (Carina) är bortrest den 23/9. Tyvärr fick inte riktigt alla plats på onsdagen som har syskon i skolan utan får en tid på måndagen efter, då inte i anslutning till sitt syskon tyvärr. Hoppas ni har förståelse för detta. Vi vill i största möjligaste mån att ni kommer på dessa dagar och tider ni fått men går det absolut inte så kom till oss så löser vi det.

Trevlig helg !

Med vänliga hälsningar Carina och Sara

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 6 september 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 8 oktober 2019