Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 42

Hej!

Veckan har varit bra trots att en del sjukdomar som influensa och magsjuka har börjat dyka upp. Vi försöker vara lite extra noga med handhygienen för att hålla oss friska.

Idag fick man tillbaka sitt NO-prov om puberteten och därmed avslutas biologin. Nästa vecka börjar vi med kemi. Provresultaten i klassen var överlag bra!

Nu räknar vi på nya kapitlet i matte om skala och volym. Det finns elever som fortfarande behöver öva mer på uppställningar i de fyra räknesätten, de kommer få hem lite extra uppgifter. De eleverna har också träffat Annelie L och gått igenom provet vi gjorde (kapitel 1) för att förstå vad som gått fel.

Till nästa vecka har eleverna en matteläxa om skala i läxboken. Jag har pratat med klassen om hur viktigt det är att ta hjälp här i skolan och hemma om man tycker något är svårt. Men man måste också själv reflektera över vad det är man inte känner sig säker på och ta tag i det och be om hjälp.

Imorse när klassen kom hade vi morgonkafé i klassrummet. Lite tända ljus, lugn musik och lite fika för att småprata och få en riktigt bra start på dagen. Det kan behövas i höstrusket och efter att alla pluggat hårt inför olika prov. Det var en mysig stund!

Idag har vi också haft författarskola med Anki och klassen var så fokuserad! De skrev texter som Anki läste högt och visade ett så fint engagemang.

Inför nästa vecka:

Måndag: Idrott

Tisdag: Musik

Onsdag: Prov i hemkunskap (muffins)

Torsdag: Spanska prov. Ma-läxbok in s.8-9. Idrott.

Fredag: Författarskola

Nu önskar jag er en trevlig helg!

 

Hälsningar, Annelie

Redaktör:
Jenny Johansson

Sakkunnig:
Annelie Borg
Publicerad:
fredag 18 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 18 oktober 2019