Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev för vecka 41

Hej!

Den här veckan har gått undan! Vi har har klarat av prov i både matte och No. Jag hoppas kunna ge dem tillbaka under nästa vecka. De får med sig dem hem så ni kan se hur det gått.

Vi sprang också Maggan-loppet i tisdags och klassen gjorde en finfin insats och samlade ihop hela 51 varv! Det räckte dock inte riktigt hela vägen, utan skolans fina vandringspokal gick till klass 1-6A.

I teknik har vi jobbat med stabila konstruktioner och man har i grupper fått bygga ett torn av trästickor med hjälp av limpistoler. Idag redovisade vi resultaten och kunde konstatera att högsta tornet blev 1,05m! Det var dock inte det mest stabila utan där vann ett annat bygge. Eleverna fick också rösta på det torn de tyckte var snyggast till utseendet.

Fanny i hemkunskapen meddelar att under tre onsdagar framåt kommer man i grupp få göra en uppgift som går ut på att man ska visa att man kan baka muffins. Hon har gått igenom uppgiften med klassen och ni kan också titta i Classroom där det finns tydlig information om datum, grupper och recept.

Läxor under nästa vecka: Historiaprov på tisdag. Allt material finns i Classroom och jag har även mailat text och begrepp för säkerhets skull.

Muffinsbak i hemkunskap på onsdag. Titta i Classroom.

Karttecken på torsdag. Man kan öva på Elevspel.

Ingen matte eller engelska läxa!

Inför nästa vecka:

Måndag: Idrott

Tisdag: Prov i historia

Onsdag: Hkk: Halva klassen ska visa att de kan baka muffins

Torsdag: Kunna karttecken på Idrotten. Sara gör ett enklare test i Spanska.

Fredag: Författarskolan med Anki fortsätter

Vi har som ni märkt gått in i en mer hektisk period då uppgifter ska lämnas in och prov klaras av. Jag pratar mycket med klassen om studieteknik och hur man kan planera för att inte känna stress. Prata gärna hemma med era barn, de kan kanske behöva hjälp med att strukturera upp sin tid och arbete. Vi hjälps åt så det blir så bra som möjligt för barnen!

Till sist måste jag tyvärr avsluta med uppmaningen till att kamma barnens hår i helgen - det går löss i klassen. Hittar ni några så är det bara att schamponera och framförallt kamma! Upprepa schamponering igen efter en vecka. Då är de garanterat borta.

Ha en trevlig helg!

Hälsningar, Annelie

Redaktör:
Jenny Johansson

Sakkunnig:
Annelie Borg
Publicerad:
fredag 11 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 11 oktober 2019