Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev vecka 40

Veckobrev vecka 40

Eleverna hade under måndagen en Orienteringsdag som gick som planerat. Ingen gick vilse och alla hann göra uppgifterna de skulle i skogen.

Det går mycket förkylningar så vi har många elever som varit frånvarande i olika grad under veckan.

Vi närmar oss slutet i olika delmoment i bland annat Historia, Medeltiden och NO, Puberteten, vilket innebär att eleverna nu har Prov i NO under Torsdagen vecka 41, och prov i Historia på fredag under vecka 41. Eleverna har fått instuderingsmaterial, i Historia finns det i Classroom SO 6A. Eleverna får också möjlighet i SO att jobba och öva instuderingsfrågorna på skoltid när vi har SO för att ge dem tid och möjlighet att få så bra resultat som möjligt.

I Engelska har vi gått igenom kapitel 2A i Champ. Det ligger läxa i Classroom Engelska 6A till Torsdag nästa vecka. Eleverna har också fått papperskopior av glosor och verb som ska böjas att ta hem.

I Matematiken Jobbar eleverna bland annat med repetition av Skala i kapitel 2.

Under fredagen hade vi Skrivarskola där eleverna under ledning av författaren Anki Magnusson som även under förra läsåret kom och arbetade med klasserna.

Generellt sett så sköter sig klassen relativt bra på lektionerna. Om saker händer är det oftast på rasterna, men vi tar upp alla saker som inträffar och pratar med eleverna om det och löser i allmänhet de problem som uppstått på plats. Sen är det utagerat. Om allvarligare saker inträffar så kopplar vi in relevanta

Jag önskar alla en skön helg!

Peter, Klassmentor 6A

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 4 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 4 oktober 2019