Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Info 5c vecka 37

Hej föräldrar i klass 5c!

Nu har vi klarat av en hel skolvecka utan vare sig utflykter eller andra aktiviteter.Jag kan med glädje berätta att vi har haft en bra och trevlig arbetsvecka. Alla har jobbat på bra och gjort sitt bästa.

Eleverna visar verkligen intresse, lust , vilja och nyfikenhet till skolarbetet, så härligt !

Det har blivit en del schemaändringar och det nya schemat hittar ni på nätet. Eleverna får det nya schemat nästa vecka.

Vår nya musiklärare heter Thomas Johansson och kommer att undervisa era barn på tisdagar.

Varje vecka kommer eleverna att skriva en veckorapport om det egna arbetat som de gjort under veckan, vilket tränar dem till insikt, reflektion och utvärdering för sitt lärande.

Vi kommer att börja med läxor v. 37. På klassrådet den 9/9 ska vi bl.a. diskutera lämplig dag för läxor, de kommer alltid ha en vecka på sig att utföra sina hemuppgifter.


Matematik:
Vi jobbar vidare med multiplikation och kort division med minnessiffra. De kommer att ha en del multiplikationstabellerna i läxa den närmaste tiden tills de blir säkra, där kan ni föräldrar göra en stor insatts, genom att förhöra era barn. Vi vinner mycket tid i matematik om de kan tabellerna.

Svenska:
Vi kommer att jobba en hel del med stavningsregler och meningsbyggnad samt repetition av ordklasserna: substantiv, adjektiv, verb, räkneord och prepositioner.


NO:
Vi fortsätter vårt påbörjade arbete om ”KROPPEN OCH VÅR HÄLSA”.


SO: Fortsatt arbete om hur vi är mot varandra, visar varandra respekt och omtanke, ger varandra uppåt puffar och stöttar varandra.

BILD: Vi har lärt oss att måla med grundfärgerna, målat självporträtt, de blev helt enkelt underbara! Ni kan se några alster, det kommer mera.


Ni föräldrar är förstås alltid välkomna att besöka oss under skoldagen. Dörren står alltid öppen er. Har ni lite tid över är det bara roligt om ni tittar in och ser hur vi har det.

Lite från veckan som gick...

Till sist vill jag önska er och era fina barn en trevlig helg!

Med vänlig hälsning Åsa

 

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 6 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 6 september 2019