Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

5C vecka 41

Hej alla föräldrar!

Idag har vi sprungit Magganloppet och alla kämpade hårt, vilket resulterade i en hedrande andraplats- bra jobbat 5C!

Imorgon onsdag 9/10 åker vi till centrum för att få ta del av ICAs satsning på barns hälsa ” kompis med kroppen”. Vill ni veta mer gå in på www.ica.se/kompis länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Samling i klassrummet vanlig tid, vi ska vara på ICA klockan 9.00 (bra att veta om någon har tandläkartid eller liknande). Vi kommer att få lära oss om olika frukter och grönsaker. Det ges även möjlighet till provsmakning. Jag är tacksam för information om någon av era barn är allergisk mot vanlig/ovanlig frukt eller grönsak. Studiebesöket tar cirka 45 minuter.

Tiden bokstavligen rusar… hösten är här med kommande läslov (vecka 44 ). Efter lovet ska vi avsluta följande arbetsområden:

Norden SO
”Vår hälsa” NO
Kapitel 1 i MA.

Matematik
Den här veckan har eleverna fått hem repetitionsuppgifter (fem arbetsblad). De har två veckor på sig att göra arbetsbladen. De har gjort dessa uppgifter tidigare, men får nu chans att träna ytterligare, vilket hjälper dem att klara mattetest 1 utan problem. Mattetest är planerat till slutet av vecka 42.
Fortsätt träna på multiplikationstabellerna!

Svenska
Den här veckan har de fått arbetsuppgifter på tj- ljudets stavningsregler. De ska kunna reglerna samt kunna stava de olika orden som finns på arbetsbladen. De har två veckor på sig och det ska redovisas vecka 43.

SO
Vi arbetar vidare med arbetsområdet Norden, eleverna kommer att ha prov på Norden v.45. De kommer att få ta hem sitt Norden arbete och träna. Jag kommer att gå igenom vad som är viktigt att kunna till provet.

Bild
Vi gör just nu konstmappar, där eleverna samlar sina konstverk som de gör under året. Motivet till konstmappen är en inspiration från tre av vår tids störta konstnärer; Picasso, Miro` och Kandinsky. Se bilden här på bloggen, begrunda och njut…kommer flera i nästa brev.

Jag kommer att vara borta vecka 42, då jobbar Ann hela veckan, istället jobbar jag hela vecka 43.

Till sist vill jag berömma era fantastiska barn, trevliga, skötsamma och arbetsvilliga.

Med vänlig hälsning Åsa

 

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
tisdag 8 oktober 2019
Senast uppdaterad:
torsdag 17 oktober 2019