Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev vecka 37

Veckobrev vecka 37

Hej alla, 

Veckan som gått har varit riktigt bra. Vi har hunnit med så otroligt mycket. Hoppas era barn berättat om allt vi arbetat med och samtal kring. 

Om det, mot förmodan, finns någon som inte fått något berättat för sig kan jag meddela att vi inte bara hunnit med substantiv, utan också adjektiv och verb. I ämnet matematik arbetar vi vidare med decimaltal och har kommit till hundradelar och tusendelar. 

Näringsämnen som proteiner och kolhydrater har vi hunnit prata om. Fråga gärna era barn om essentiella och icke essentiella aminosyror, hur många sådana det bildas i kroppen och vad de behövs till. Men också högkvalitativa och lågkvalitativa proteiner, snabba och långsamma kolhydrater, insulin och energi. 

Elevernas fina självporträtt klär nu väggen i klassrummet tillsammans med några otroligt färgglada höstlöv. 

I vårt arbete om Norden har vi talat om longitud och latitud, nollmeridian, ekvatorn och klimat för att nämna något. Nästa vecka ska lära oss om hur norden befolkades och när. Därefter ska vi djupdyka i de nordiska ländernas geografiska placering, deras naturresurser, näring och turistmål.

Nästa veckas tisdag är det fotografering för våra matrådsrepresentanter, elevrådsrepresentanter och trivselledare. Vilka de är vet eleverna själva. 

Med detta vill jag önska er alla en riktigt skön helg!

/ Lotta  

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
söndag 15 september 2019
Senast uppdaterad:
söndag 15 september 2019