Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev vecka 36

Veckobrev vecka 36

Hej alla, 

Vilken vecka vi haft! Nu känns det verkligen att terminen startat på riktigt. 

I ämnet matematik har vi nu börjat arbeta med decimaltal. Inte helt lätt tycker alla. Det är lite knepigt att få till det där med tiondelar och hundradelar. Arbetet om Norden är i full gång. Just nu arbetar vi med kartor och kartkunskap. Vad använder man kartor till och hur hittar man i dom? Vad är det för skillnad på en topografisk karta och en tematisk? Varför är det olika färger i en kartbok och vad betyder de?Det här är bara några av de frågor vi försöker besvara.

Att kategorisera substantiv i bestämd form och obestämd form är inte helt lätt det heller. Lite extra knepigt är det när begrepp som plural och singular kommer in också. Vi arbetar vidare det med det samt de andra ordklasserna. 

Att lära sig om mat och näringsämnen är viktigt. Just nu arbetar vi med ett område som berör biologi och kemi, det vill säga ”matens kemi”. Vad är det vi behöver få i oss för att må bra och vad händer i kroppen med alla näringsämnen? Det är viktiga frågor. 

Eleverna har fått hem sin läsläxe-bok. Samma bok som förra terminen eftersom vi inte hann läsa den färdigt. Ingen läsläxa över helgen. Tänker mig att läsläxan får bli måndag-måndag med start nästa vecka. Som förr så finns anvisningarna i Classroom. 

Matteläxan blir tisdag-tisdag med start nästa vecka det också. Läxan är i en separat läxbok som eleverna får. 

Tiderna för utvecklingssamtalen är utmailade. Viktigt att det ligger rätt mailadress till er i Dexter. Se efter och ändra om det är några kontaktuppgifter som inte är aktuella :-)

Med det så vill jag önska er alla en riktigt skön helg!

Kram på er / Lotta 

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 6 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 6 september 2019