Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Info v.11klass 5B

Hej alla vuxna och elever

Läxinformation för kommande vecka:

Måndag: veckans ord

Tisdag: matematikläxa

Onsdag: engelska glosor + texten i boken.

Lite av det vi gjort i veckan

I början av veckan skrev eleverna berättelse med sin fadderklass, mycket uppskattat av alla elever.

Jag och tjejerna har haft tjejsnack, vilket var så uppskattat att vi fick ta tid från rasten dagen efter för fler frågor.

Under denna vecka har vi börjat med läxhjälp på torsdagar 13.30-14.00. Prata gärna med era barn om att utnyttja denna tid.

I dag fredag hade eleverna avslutning i sitt skrivprojekt, de blev bjudna på dryck och salta pinnar och en fin avslutning.

Information om kommande test.

Om ca 2 veckor kommer de få ett större test på rättstavningen. Vi kommer att avsluta matematik kapitlet 5 inom ca 2 veckor med test. Det kommer även bli test på kemin och världsreligionerna, innan påsk. Bilden kommer bedömas utifrån deras konstnärsböcker som de håller på med på plattorna.

I mitten av april kommer alla åk 5 i hela kommunen ha ett gemensamt matematik prov.

Utförligare information om de återkommande läxorna:

Eleverna har svenska ord varje måndag. De får dem måndag veckan innan, så de har hela veckan innan helgen att öva på orden. Försök hitta tid att förhöra på orden, och låt eleverna förklara orden så de förstår dem. Orden ligger i Classroom under ”veckans ord”. De skriver även över dem i en glosbok, med en förklaringsmening.

Matematik läxa till varje tisdag. Varje vecka får de hem matematikbokens läxbok där de ska göra en läxa som motsvarar det som de jobbar med i matematikboken. Framöver kommer det även komma lite andra repetitionsövningar, som även de ska lämnas in varje tisdag.

Engelska läxförhör varje onsdag. Varje vecka har de ett kapitel som de får glosor till. De finns på Classroom i Engelska 5B. Eleverna får även skriva ner dem i en glosbok och översätta dem. Förutom dessa ord ska de läsa kapitlet med någon hemma som kan lyssna på deras läsning och som kan lyssna och diskutera texten i kapitlet (förslagsvis på svenska så ni ser att de förstår).

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 13 mars 2020
Senast uppdaterad:
fredag 13 mars 2020