Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Information vecka 41

Ingress

Hej!

I tisdags sprang vi "Magganloppet" hela skolan. Klassen kämpade väldigt väl och alla gjorde verkligen sitt bästa för att samla så många varv som möjligt. Mycket bra kämpat!

Vi har pratat mycket om att ta eget ansvar och skapa egna rutiner den här veckan. Viktigt att planera sin tid, äta rätt och få den sömn man behöver för att må bra.

Vi har även läst och pratat mycket om "Rätten att vara sig själv", mobbning och andra kränkande beteenden. Viktigt att vi alla lär oss vara schyssta mot varandra och att vara rädda om vår närmiljö så vi trivs och mår bra.

I NO har vi jobbat med vatten och vattnets olika former. Vi har pratat om vattnets kretslopp och tittat på filmer som förstärker det vi läst och pratat om.

Vi har svarat på frågor i skolans årliga Trivselenkät. Trygghetsteamet sammanställer svaren och klassen får sedan ta del av resultatet.

Idag har vi planerat att vi i klassen ska ha en Halloweenfest tillsammans. Festen blir fredag 25/10 på skoltid så att alla kan vara med. Vi ska planera ytterligare nästa vecka. Då gör vi olika arbetsgrupper som får ansvar för olika saker som behövs till festen. Tanken är att det är eleverna som ska fixa festen med allt vad det innebär. Vi kom fram till att vi behöver dekorationer, musik, lekar och något gott att äta. Dessutom får de som vill förstås klä ut sig denna dag.

På torsdag 17/10 ska vi har vår första mattetest. Testet blir på kapitel 1. Jag skickar hem lite repetitionsuppgifter (kommer på måndag) så ni kan kontrollera att ni minns och kan det vi arbetat med i kapitel 1.

Läxor: Läsläxa - Svarta kängor med gul söm s 44-58 + stödord till tisdag 15/10.
Matteläxa 3 s 6-7 i läxboken till onsdag 16/10
Engelska - Glosor i engelskahäfte. Träna på hur orden stavas och vad de betyder till torsdag 17/10

Trevlig helg!
StinaRedaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 11 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 11 oktober 2019