Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev v. 42


Hej allihopa!

Veckan som gått.

Under veckan har vi avslutat samhällskunskapen i SO och temat ”du har rätt att vara dig själv. Vi tittade på filmen ”The boy in the dress” tillsammans och diskuterade efteråt. Vi fick också tillfälle att träna vår snabbläsning då filmen var på engelska och hade svensk text. Be gärna barnen berätta om filmen för er. Nästa vecka börjar vi att arbeta med geografi och Sverige i SO.

I NO har vi fortsatt vårt arbete med vatten. Denna vecka var det fokus på ämnens olika former: fast, flytande och gas. Vi har gått igenom hur molekylerna gör olika beroende på vilken form ämnet är i och vad smältpunkt är. 

I svenskan har vi tränat mycket på att sammanfatta. Vi tar ut det som är viktigast i texten, vad den handlade om och sen skriver vi en kort sammanfattning på en till två meningar. Vi har upptäckt att flera sidor text eller en hel film kan sammanfattas med bara en mening.

Klassen har också gjort ett stavningstest där jag läst meningar och sen bett dem stava ett av orden. Detta gör vi för att se vilka som behöver hjälp med vad när de skriver. Förra veckan gjordes även ett lästest av samma anledning. Det ger oss lärare en överblick över elevernas kunskaper och det blir lättare att ge extra hjälp vid behov.

Vi har fyllt i en trivselenkät på våra iPads. Trygghetsgruppen skickar ut en enkät med frågor om hur man trivs på skolan. Alla elever i skolan fyller i varsin enkät och trygghetsgruppen sammanställer svaren för att se hur trivseln är på skolan och vad vi behöver arbeta med. 

Härom dagen kom vi på att vi bara gått i skolan i 7 veckor tillsammans. Det känns längre. Vi kom också fram till att vi gjort så mycket och hur mycket som fungerar bättre nu än det gjorde i början. Till exempel komma i tid till lektionerna, att läsa på tavlan i början av varje lektion, att hålla ordning i hallen, att våga räcka upp handen, våga säga vad vi tycker, våga gissa och tänka högt med mera. Det är jättekul att se framstegen och hur långt vi kommit!

Idag flyttade vi bänkarna i klassrummet så alla fick nya platser. De som haft önskemål på plats har fått som de vill. Några hjältar stannade kvar efter sista lektionen och hjälpte mig att flytta runt alla bänkar. Så schysst!

Information.

De som har varit sjuka eller missat någon lektion under veckan har fått en lapp med uppgifter de ska ta igen hemma för att komma ikapp. Det är inte frivilligt att göra dessa uppgifter. De ska göras och visas för mig eller Stina (på matten). Uppgifterna görs direkt så man inte halkar efter, inom en vecka ska de vara klara.

På fredagen 25/10 innan höstlovet får de som vill klä ut sig. Vi kommer att prata om allhelgona och halloween under veckan och avslutar sen på fredagen med utklädnad och höstmys. Inga vapen eller masker som täcker ansiktet är tillåtna. Man behöver inte heller klä ut sig till något läskigt, det kan vara något roligt eller glatt också. Vill man inte klä ut sig behöver man såklart inte göra det. Hjälp gärna barnen genom att påminna dem om de vill vara utklädda på fredagen, så de inte glömmer. 

På torsdag vecka 43 är det ingen idrott. Det är för att hela skolan uppmärksammar FN-dagen med fadderdag och gör aktiviteter på förmiddagen.

Kom ihåg.

Läsläxa onsdag-onsdag: Zombiefeber kapitel 17 och 18.

Matteläxa torsdag-torsdag: Stencil att öva inför test på onsdag 23/10, Stina har också skickat med ett papper med information om testet.

Engelskaläxa fredag-fredag: glosor i engelskahäftet. Träna på hur orden stavas och vad de betyder.

Läs igenom skoldagboken tillsammans och lämna in på måndag. Lämnas den in senare hinner jag inte titta och signera. 

Jag önskar er alla en trevlig helg, helst utan regn! 

Hälsningar Anna.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 18 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 18 oktober 2019