Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev v. 41


Hej allihopa!

Veckan som gått

Den här veckan har klassen deltagit i Magganloppet. Några sprang och några gick för att samla ihop så många varv vi kunde. Det räckte inte till seger, men alla deltog efter förmåga och bidrog. Det är det viktigaste. 

På bilden har vi gått ut och fotat höstträd med iPads. Sen skissade vi av träden och färglade med tusch och vattenfärg. Vi använde oss både av penslar och fingrar för att skapa bakgrund och löv. Bilderna sitter nu i korridoren för allmän beskådan. 

På svenskan har vi fortsatt prata studieteknik. Vi börjar bli riktigt bra på tankekartor och stödord. Att sammanfatta är klurigt. Vad är egentligen viktigast i en text? Vi har därför tränat på att sammanfatta olika texter. 

Vi har pratat om att vi behöver ta hand om oss själva för att orka med skolarbetet och vardagen. Sömn, bra mat, fysisk aktivitet och roliga saker på fritiden mår vi bra av. Vi diskuterade detta i grupper och tipsade varandra. 

Vi har också pratat ansvar. Att ta ansvar för sig själv, sitt skolarbete och andra. Tex genom att göra läxor, vara schysst mot kompisar och hjälpa till hemma. Vi pratade i par och jämförde vad vi hjälper till med hemma. Sen gjorde vi tankekartor över fritidsaktiviteter och det vi hjälper till med hemma. 

Något som verkar uppskattat är EQ-övningarna på SO-lektionerna på temat ”du har rätt att vara dig själv”. Jag säger påståenden och alla får ta ställning genom att ställa sig på ena sidan av klassrummet. Sen pratar vi om varför vi valt den sidan och hur vi tänker. Vi har pratat mycket om hur vi skapar trygghet så alla vågar säga vad de tycker och känner. Ett sätt är att inte kommentera negativt då man hör något man inte håller med om eller inte förstår. Genom övningarna har många intressanta, kloka och olika tankar kommit upp och vi lär oss av varandra genom att lyssna. Barnen är så modiga som säger vad de tycker och det är jättekul att de är så positiva och öppna för värdegrundsövningar, något som jag själv tycker är både kul och viktigt. 

Information

Nästan varje dag har någon glömt sin iPad, läsebok (Zombiefeber) eller skoldagbok vilket gör att det svårare för dem att delta på lektionen. Det innebär också att de får ta igen det de inte kunnat gör på lektionen hemma sen. Hjälp gärna barnen genom att påminna dem om att allt som de tar med hem ska tillbaka till skolan. Varje dag.

Kom ihåg

Läsläxa onsdag-onsdag: Zombiefeber kapitel 12 och 13.

Matteläxa torsdag-torsdag: Läxa 3, s. 6-7 i läxboken.

Engelskaläxa fredag-fredag: glosor i engelskahäftet. Träna på hur orden stavas och vad de betyder.

Skoldagboken ska lämnas in varje måndag. 

 

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

Hälsningar Anna.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 11 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 11 oktober 2019