Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev v. 40


Hej allihopa!

Veckan som gått.

Den här vecka har varit lite annorlunda eftersom vi inte haft vanliga idrottslektioner. Istället hade vi en heldag i skogen där klassen fick orientera på tre olika sätt. Trots regn var det en lyckad dag. Några fick träna på att leda klassen till och från skogen, över gator och på gångbanor. Alla gjorde sitt bästa i orienteringsspåret, sen åt vi matsäck och lekte baklängeskurragömma i pausen.  

Klassen har blivit riktigt vassa på läsarstrategierna Lazo, Explora, Curioso och Futura. Vi tränar strategierna när vi analyserar det vi läst i Zombiefeber varje vecka. 

I SO har vi pratat om rätten att vara sig själv, mobbning och fortsatt med våra EQ-övningar. Den här veckan har klassen fått ta ställning till olika påståenden jag säger, om de håller med eller ej. Sen får de som vill berätta om hur de resonerar kring sitt ställningstagande, varför de tycker som de gör. De har fått mycket beröm för att de vågar säga vad de tycker och delar med sig av sina tankar. 

I NO har vi läst om vatten. Vi gjorde en ordlista och förklarade svåra ord i texten. Sen gjorde vi en tankekarta där vi skrev ner nästan allt om vatten. Vad vatten används till, vilka sorters vatten det finns, vatten i kroppen, vattnets kretslopp med mera. 

Information.

På tisdag 8/10 har skolan Magganloppet. Det fungerar ungefär som skoljoggen. Klasserna turas om att springa runt en bana så många varv de kan. Målet är att samla ihop flest varv tillsammans i klassen. Den här dagen behöver barnen bra springskor och sköna kläder. Loppet tar ca en timme på förmiddagen och sen har vi lektioner och lunch som vanligt. 

Kom ihåg.

Läsläxa onsdag-onsdag: Zombiefeber. Kapitel 8 och 9. Jag har bett dem läsa högt för vuxen, barn eller husdjur hemma för att öva. Det går också bra att läsa högt för sig själv. 

Matteläxa torsdag-torsdag: Läxa 2 i läxboken, s 4 och 5. De ska också rätta läxa 1.

Engelskaläxa fredag-fredag: Stencil med am, is, are. De kan ta hjälp av engelskaboken vid behov.

Klassdagboken ska lämnas in varje måndag. 

 

Hoppas ni alla får en trevlig helg.

Hälsningar Anna

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 4 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 4 oktober 2019